Belen İbrahim Başkan’da Kenetlendi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Belen Cumhur İttifakı’ndan Görkemli Açılış

Belen Cumhur İttifakı, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin başlangıcını, Belen Seçim Ofisi’nin coşkulu açılış töreniyle start verdi.

Yerel halkın yoğun ilgisiyle karşılanan açılış töreni Belen Atatürk Parkında gerçekleşti, Belen’in seçkin isimlerinin ve yerel yönetim adaylarının katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Cumhur İttifakı’nın vizyonu ve hedefleri vurgulandı. İttifakın adayları, kapsayıcı politikaları ve yerel ihtiyaçlara odaklanan projeleriyle halkın destek ve güvenini kazanma sözü verdi.

Tören’de yapılan konuşmalarda, Hatay büyükşehir belediyesinin 10 yıl boyunca hizmet anlamında çok büyük eksiklerinin dile getirildiği ve Belen’in sosyal, ekonomik ve kültürel potansiyelinin ön plana çıkarılması, bölgenin geleceğine dair umutlar dile getirildi. İttifakın temsilcileri, yerel yönetimde şeffaflık, adalet, hizmet ve katılımcılığın önemine vurgu yaparak, Belen ve Hatay’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirme taahhüdünde bulundu.

Belen Cumhur İtifakı’nın görkemli açılış törenine, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı, MHP Hatay İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez, Erzin Belediye Başkanı Erhan Akı, geçmiş dönem milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda protokol katıldı.

Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı, Belen’in potansiyelini ve bölgenin kalkınması için yapılacak çalışmaları vurgulayarak, Cumhur İttifakı’nın güçlü duruşuna dikkat çekti ve özellikle yerel yönetimde işbirliği ve istikrarın önemine vurgu yaparak, halkın desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

MHP Hatay İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay ise Belen, İskenderun ve Hatay’ın ilçelerinin yanı sıra büyükşehir belediyesinin önemine değinerek, yerel seçimlerde ortaya konacak projelerin ve adayların, bölgenin geleceği için belirleyici olduğunu ifade etti. Cumhur İttifakı’nın adaylarına tam destek verdiklerini belirten Altay, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk ise yaptığı konuşmada, Belen’in potansiyelini en iyi şekilde değerlendireceklerini ve bölgenin kalkınması için güçlü projeler üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Öntürk, halkın desteğiyle ve Belen’de tarih yazan İbrahim başkanla birlikte, Belen ve Hatay’ı daha yaşanabilir bir şehir haline getireceklerinin sözünü verdi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise selamlama konuşmasının ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi.

30 yıl önce ilçe statüsüne alınan Belen’in bir türlü istenilen hizmetlere ulaşamadığını dile getiren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, “5 yıl önce ilçe kimliğini kazandıracak projeler üzerinde çalıştık. Gönül gönüle verdik ve seçimden zaferle çıktık.

İddiamız belediyemizin imkânlarını yerel hizmetleri yapmak, hükümetimizin desteğiyle de Belen’in yıllardır alamadığı hizmetleri getireceğimizin sözünü verdik. Ata yadigârı olan ilçemizde, köklerinden kum koparmadan, bu şehri geleceğe taşıyacağız dedik ve 5 yıl önceye gittiğimizde şimdilerde neler yaptığımızın farkına varacaksınız. Bakras, Muhlisali ve Cumhuriyet mahallelerimizin yollarındaki çukurlara taş koyarak 5 yıl önce seçim çalışması yaptık. Şimdi ise yollarında paten kayan çocuklarımızın neşeli sesleri var. Atatürk Parkı, harebe olan Eski Ziraat’ın yeri, Millet Bahçesi, 15 Temmuz Parkı, Kuzey Kıbrıs Parkı, Yavuz Çalışkan Parkı, köylerimizin çoğunda çocuklarımızın güzel zaman geçirecekleri park alanları yaptık ve şimdi de Ötençay mahallemizde Çok Amaçlı Toplantı Salonumuz da yakın zamanda halkımızın hizmetinde olacak. Kırsal mahallelerimizde parke yol yapım çalışmalarımızın %90’ını neredeyse bitirdik. Belenimizde bir hastane yoktu hükümetimizin desteğiyle ilçemize kazandırdık. Noterimiz yoktu şimdi ilçemize hizmet ediyor. Türkiye’de sadece 2 ilçe emniyet amirliği müdürlüğe dönüştü bunlardan biri Belen, ilçemiz mahallelerimizden Şekere ve Halilbey’in yanı sıra Muhlisali mahallemizin bir kısmına doğalgaz hizmetini getirebilmek için birçok görüşme yaptık. TOKİ ve Sarımaz’da doğalgaz eksiklerimizin tamamını bitirdik. Hatay’a gelen doğalgaz yatırımının %35’ini Belenimize Hatay milletvekillerimiz Abdulkadir Özel ve Lütfi Kaşıkçı sayesinde getirdik. Buradan bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler göreve geldiğinde bidonla mazot alan bir belediyeden şimdi garajımızda akaryakıt istasyonu olan bir belediyemiz var. Kıymetli Belenli vatandaşlarım biz artık kocaman bir aileyiz. İnşallah birlikte 5 yıl daha Belen’imizde tarih yazarız. İlçemiz Hatay’ın parlayan yıldızı olacak. Görev sürem boyunda bilmeden kalbini kırdığım kişi olduysa helallik istiyorum. Bizler Belen belediyesi olarak partili partisiz herkese eşit hizmet etme bilinciyle çalıştık. Bizleri böylesine coşkuyla karşıladığınız için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.” İfadelerini kullandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>