Ülkücü Şehit Yavuz Çalışkan; Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
15 Mayıs 1959 Belen doğumlu, ülkü davası vatan ve ay yıldızlı bayrak olan Yavuz Çalışkan, lise eğitimini sürdürdüğü İskenderun Ticaret Lisesinde karşıt görüşlü kişilerce, 24 Ocak 1977 yılında okul bahçesinde kesici aletle Şehit edilişinin 47. Yıl dönümünde, Belen ilçesindeki mezarında dualarla anıldı.
Anma programında duygularını ifade eden Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, şu ifadelere yer verdi. “Rahmetli Yavuz Çalışkan abimiz hayatının baharında 18 yaşında bundan tam 47 yıl önce, bu bayrak inmesin, bu ezan dinmesin, vatanımız bölünmesin diye canını verdi. Bizde ondan o emaneti aldık ve burada o davaya inanan herkes son nefesine kadar onun davasını yaşatacaktır. Vefatının 47. Yılında Yavuz Çalışkan abime Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve ülkücü – milliyetçi camiamızın başı sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin.” İfadelerini kullandı.
Anma proğramına Belen MHP İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, MHP Hatay Milletvekili adayı Yunus Türk, Belen KAÇEP Başkanı Esra Altıntaş, Belen Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Tubay ve Çalışkan ailesi katıldı.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>