“ŞOFÖR ESNAFININ ÖDEMESİ GEREKEN TÜM BORÇLAR ERTELENMELİ, AKARYAKIT DESTEĞİ VERİLMELİ”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi, dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla ülke genelinde yürütülen tedbirler kapsamında geçimini başta taşımacılık, servisçilik, dolmuşçuluk ve taksicilik yaparak sağlayan şoför esnaflarının ekonomik olarak ciddi anlamda sıkıntılar yaşadığını belirterek, Şoför esnafının ödemesi gereken tüm borçlarının ödemelerinin tedbirlerin devam ettiği süre boyunca tahsil edilmemesi ve tahakkuku yapılan bu bedellerin tahsili yoluna gidilmemesi ve akaryakıt desteği de verilmesi gerektiğini belirtti.

Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Çelebi; bu kapsamda sektörün sorunlarını Hatay Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne iletmek üzere girişimlerde bulunduk, ayrıca Şehir içi Yolcu Taşımacılığı yapan Minibüs, Otobüs ve Taksicilerin de sorunlarını HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz ile birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne iletilmek üzere gerekli başvurularını yazılı olarak yaptıklarını dile getirdi.

“HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE

Corona virüsün tüm dünyada küresel bir tebdil durumuna gelmiş olması nedeniyle. Dünya Sağlık örgülü tarafından küresel halk sağlığı acil durum ilan edilmiş, bu nedenle tüm dünyayı etkileyen Korona virüse karşı ülkemiz genelinde de koruyucu bir dizi tedbirler alınmıştır. Alınan bu tedbirlerden en çok etkilenen kesimlerin başında ise ulaşım sektöründe ekmeğini, emeği ve alın teriyle kazanan taşımacı esnafı gelmektedir.

• Tüm okulların tatil edilmesi ile servis taşımacılığının durduğu personel servis hizmeti birçok işyerinin işçilerinin bir kısmına izin vermesi gibi nedenlerle personel servis taşımacılığının da durma noktasına geldiği. Okul servis hizmeti ile personel servis hizmeti veren esnafımız çalışanlarına ücretlerim. SGK primleri ile vergilerini ve kredi taksitlerim ödeyemez duruma geldikleri.

• Minibüsçü esnafının taşımada %50 koltuk kapasiteli çalıştıklarından aşırı iş kaybına uğradığı.

• Otobüs taşımacılığı yapan esnafın, yolcu sayısının %50

koltuk kapasiteli taşımacılık yaptıklarından ciddi sayıda düşmesi nedeni ile iş kaybına uğradığı.

• Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüslerinin ayakta yolcu almamaları ve %5() koltuk kapasiteli yolcu sayısındaki %80’lik aşırı düşüş ciddi gelir kaybına sebebiyet verdiği ve esnafımızı borçlarını ödeyemez duruma getirdiği.

• Taksici esnafımızın il dışına çıkamamaları ve zorunluluk dışında vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamaları nedeniyle taksi taşımacılığını da olumsuz yönde etkilediği, kredi ile aldığı aracının borcunu ödeyemez duruma getirdiği.

Esnafımızın Hatay Büyükşehir Belediyesine ödemek zorunda oldukları:

• Belge ücretleri

• Harçlar

• Hat bedelleri

• Ruhsat ve kira bedelleri

• İşgaliye bedelleri

• Yazıhane ücretleri

• Elektronik toplama ücretlerinden alınan komisyon

• Minibüs garajlarına giriş çıkış ücretlerinin

Tüm ödemelerinin tedbirlerin devam ettiği süre boyunca tahsil edilmemesi ve tahakkuku yapılan bu bedellerin tahsili yoluna gidilmemesi, ayrıca diğer Büyükşehir Belediyelerinin verdiği akaryakıt desteğinin de verilmesi hususunda gereğini rica ederiz.” denildi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>