CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin:TEK ADAM REJİMİ ÇÖKMÜŞTÜR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Covid-19 salgını sonrası yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti: Zaman şov zamanı değildir. Milletimiz evde izolasyonda kalırken geçim derdine düşmemek istiyor. Ölüm korkusu ile ekmek kavgası arasında milletimizi sıkıştırmaya kimsenin hakkı yoktur dedi.

HALA BİR MASKEYİ DAĞITMAYI BECEREMEYEN İKTİDAR

Tek adam rejimi çökmüştür.

Şahin: Derhal parlamenter sisteme dönülmelidir. Devletin ortak aklı yok olmuş, ülke bir kişinin ağzından çıkacak sözle yönetilmektedir.

Ülke çoğulcu demokratik sisteme dönmediği sürece ekonomik ve siyasal yıkımlar katlanarak devam edecektir. Felaketler önümüzde durmaktadır.

Hala bir maskeyi dağıtmayı beceremeyen iktidar bu ülkede çiftçinin, işçinin, memurun, yoksulun, işsizin sorunlarını çözebilecek durumda değildir. Ülkesinde maske dağıtamazken dünyanın dört bir yanına maske ve benzeri tıbbi malzeme göndermesi de gayri milli bir tutumdur.

ZAMAN ŞOV ZAMANI DEĞİLDİR

Milletimiz evde izolasyonda kalırken geçim derdine düşmemek istiyor. Ölüm korkusu ile ekmek kavgası arasında milletimizi sıkıştırmaya kimsenin hakkı yoktur. Vatandaştan topladığın vergileri, primleri millete verme zamanıdır. İşsiz sayımız 12 milyona çıkmış durumda. 2000 kişiye verilen 1000 lirayı 10 günde tüketen aile 354 gün ne yapacak? Kapatılan işyerlerinde çalışan vatandaşlara da günlük 39 lira, yani 4 kişilik bir ailenin üç öğün simit çay parasına yetmeyecektir. Bu rakam açlık sınırının yarısının altındadır.

HÜKÜMET İŞSİZLİK FONUNDAKİ 132 MİLYARI BAŞKASINA MI VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR?

Hükümet işsizlik fonundaki 132 milyarı başkasına mı vermeyi düşünüyor? Milletinden neden esirgiyor? Nerede bu paralar? Millet yalnız bırakılmanın üzüntüsü içerisinde şaşkın, bitkin durumdadır. Bu iktidar gayri millidir ve hala tek derdi yandaşına rant yaratmaktır. Kıtlık ile karşılaşmamak için çiftçi yardım bekliyor. Uygulanmayan tedbirler hala müzakere edilirken ekim-dikim zamanı, hasat zamanı geçmektedir.

MUHALEFET BELEDİYELERİNİ NEDEN DEVRE DIŞI BIRAKIYOR?

Bu durum ülkeyi felakete götürür. Bir kez daha vurgulamak isterim ki devlet ortak akılla yönetilmemektedir. Bu süreçte belediyeleri, muhalefeti devre dışı bırakarak tek adamın egosunu sürdürmek devlet aklıyla örtüşmez. Salgınla mücadele açıkladığı tedbirlerin hiçbirini hayata geçirmeyen hükümete rağmen yine de ortaklaşmadıkları belediyeler tarafından sağlanmaktadır.

BELEDİYELERE EK ÖDENEK

AKP hükümeti özveriyle çalışıp kendi imkanlarıyla vatandaşa yardım eden belediyelere ek ödenek göndermek zorundadır. Tek adam rejiminin ülkemize dayattığı bu durum geri dönüşü olmayan ekonomik, sosyal felaketlerin önünü açtığı gibi salgınla mücadelenin de sürecini uzatmakta, her şeyi daha da zorlaştırmaktadır.

TAKSİT TAKSİT YAPILAN UYGULAMALAR KATMER KATMER ÖLDÜRECEK

‘Hafta sonu sokağa çıkmak yasak, hafta içi serbest’ anlayışı da bulaşın engellenmesi konusunda hatalı bir yöntemdir, tam bir akıl tutulmasıdır.

5 gün sokakta dolaşan insan virüsü eve taşıyor, 2 gün evde otursa ne olacak? Taksit taksit yapılan uygulamalar katmer katmer öldürüyor, öldürecek. Bir an önce zorunlu sektörler dışında çalışma yasağı getirilmeli, yüzlerce insanın yan yana durması önlenmeli, test sayıları artırılmalıdır. Hükümetten beklentimiz budur. Geçte olsa bütün bu olasılıkların farkına vardığını düşünüyor, alınmayan tedbirlere rağmen yurttaşlarımızdan yaşamak, yaşatmak için dayanabildikleri ölçüde evde kalmaları çağrısında bulunuyorum. Ve herkesin yanındaki arkadaşı, komşusu, bildiği tanıdığı tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmalarını bekliyorum. Yüce milletimizin vicdanına güveniyor, kimseyi aç yatırmayacağına inanıyorum. Türk milletine yakışan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devletçiliğini örnek alarak çıkış yoluna ortak akılla aklın ve bilimin ışığında yürümektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>