RAMAZAN AYINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, İslam aleminin ve tüm Müslümanların özlemle beklediği 11 ayın sultanı Şehri Ramazan ‘yüreklere huzur vermek, hasta kalpleri onarmak için geleceğini söyledi.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci Ramazan ayı öncesinde İlçe Müftülüğünde Basın mensuplarıyla bir araya gelerek vatandaşlara ramazan ayının önemini dikkat çekti.

Müftü Şekerci 5 Mayıs Pazar gecesi sahurla Ramazan ayına idrak edileceğini belirterek “İslam âleminin ve tüm Müslümanların özlemle beklediği 11 ayın sultanı Şehri Ramazan yüreklerimize huzur vermek, hasta kalplerimizi onarmak için geliyor. Ramazan ayının gölgesi yaklaştı. Allah nasip ederse Pazar günü akşam ilk sahura kalkacağız. Pazartesi de 2019 Ramazanının ilk orucuna başlayacağız” dedi.
Hoş geldin Ey Şehr-i  Kıyam !

RAMAZAN AYINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

İslam aleminin ve tüm müslümanların özlemle beklediği, 11 ayın sultanı olan Şehri Ramadan, yüreklere huzur vermek için, hasta kalplerimizi onarmak için adım adım yaklaştı.  Kulluğumuzu hatırlatan,  kendimize çeki düzen vermemizi sağlayan,  bizleri yeniden ve yine  Kur’an muhabbeti, tilaveti ile  canlandıran,  kardeşliği, sabrı, yardımseverliği öğreten büyük öğretmen Ramazan-ı şerifi idrak edeceğiz. Geliniz Ramazan mektebine kaydımızı yaptıralım. Bir ay boyunca bu mektepte tüm eksikliklerimizi giderip yeniden bir aşk ve heyecanla rabbimize olan kulluğumuzu tescilleyelim. Geliniz hep birlikte Gönül’ler yapmaya aramızda gönül köprüleri kurmaya gayret edelim. Biz oruç tutarken oruçlarımız da bizi tutsun.

Bu vesile ile bu ramazan ve her zaman tüm Müslüman kardeşlerime şu hususlara dikkat etmelerini istirham ediyorum:

1- Mümkün mertebe  teravih namazlarımızı kılalım. Ve kılarken de namazın vakarına uygun bir şekilde huşu ile aceleye getirmeden spora dönüştürmeden kılmaya çalışalım.

2-  Her gün Kur’an okuyalım. Kuran’ı anlama noktasında meal ve tefsir okumaları yapalım.

3- Boş şeylerden uzak duralım. Dedikodu ve gıybete karşı savaş açalım.

4- Orucumuzu zedeleyen her şeyden uzak duralım. Gönül yıkanlardan

değil,gönül Kuran’lardan olalım.

5- Ramazan ayı sabrın ve azmin öğretmenidir. Bu nedenle gün içerisinde karşılaştığımız olumsuzlukları metanetle, sabırla telafi edelim.

6-  Şeytanların zincire vurulduğu bu ayda Tövbe ve İstiğfar edelim.

7-   İftarımızı fakirlerle paylaşalım, iftar sofralarında israfa kaçarak mide fesadına düşmeyelim. kimsesizleri gözetelim.

8-  Bu sene Ramazan Temamız İNFAK Allah yolunda infak edelim. Zekat ve fitrelerimizi eksiksiz verelim.

 

Maddi ve manevi sayısız  güzelliklerin yaşandığı  ve mükafatının sınırsız olarak verildiği, duaların geri çevrilmediği bu mübarek ayın başta İskenderun’umuz olmak üzere ülkemizin ve İslam aleminin hayrına vesile olmasını temenni ediyor, kardeşlik, dayanışma, huzur ve barışa, İslam coğrafyasındaki akan kanların son bulmasına sebep olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>