Uhud Savaşı İbretlerle Dolu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Dr. Çalışkan, Uhud Savaşı’ndan Alınacak Dersleri Anlattı
Reyhanlı Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği “Şuur Sohbetleri” programına bu hafta konuşmacı olarak Dr. Necmettin Çalışkan katıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Reyhanlı Temsilciliği binasında gerçekleşen programa Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Reyhanlı Temsilcisi Zabit Çelik, Saadet Partisi Reyhanlı İlçe Başkanı İbrahim Göçmez ve davetliler katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Necmettin Çalışkan “Uhud Savaşından Alınacak İbretler” konusunu anlattı.
Dr. Çalışkan, Uhud’da alınacak dersler arasında birçok ahlaki ilkenin olduğunu ifade etti.
 Temel olarak sıralayabileceğimiz ahlaki ilkelerin başında;  “İstişare, sabır, affedici olmak, intikam peşinde olmamak, infak, fedakârlık gibi erdemlere sahip olmak. Tabi ki ahlaki ilkeler içerisinde daha günümüze ışık tutacak ve günümüzde karşılaştığımız birçok problemimizi çözecek çözüm önerileri Uhud Savaşı’ndan çıkarabilmemiz mümkündür.”
Kur’an-ı Kerim’deki hadiselerin bize bilgiden ziyade ibret alalım diye anlatıldığını belirten Dr. Çalışkan, “Uhud Savaşı’nda da her yönüyle almamız gereken ibretler vardır. Peygamberimiz, Uhud Savaşı şehitlerini de, Uhud dağının kendisini de övmüştür. Günümüzde de şehitler tepesinin yalnız bırakılmaması gerektiğiyle ilgili Uhud’a işaret edilir. Bu sebeple hacca ve umreye giden herkesin mutlaka ziyaret ettiği yerlerin başında Uhud gelir” diye konuştu.
Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>