Yabancı Uyruklu Öğrenciler de İSTE’di!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) tarafından yapılan ve açıklanan 2018 Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’na göre – Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet kategorisinde; İSTE Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 8. sırada yer aldı.

Bir taraftan uzman ve donanımlı mezunlar yetiştirmek için gerekli eğitim-öğretim ve araştırma altyapısını oluşturan, bir yandan da akademik ve idari personeliyle en iyi şekilde hizmet sunmayı hedefleyen İSTE, en genç üniversitelerden birisi olmasına rağmen, pek çok araştırmada ön sıralarda yerini almaya devam ediyor.

Son olarak; ÜNİAR (Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı) tarafından yapılan 2018 Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Memnuniyeti Araştırması’na (YÖMA) göre, İSTE tüm kategorilerde oldukça iyi puanlar aldı. İSTE, genel sıralamada Türkiye’deki 200’e yakın üniversite arasında otuz dokuzuncu sıraya yerleşti. “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde ise; İSTE Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 8. sırada yer aldı.

YÖMA, öğrencilerin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlayarak elde edilen veriler ışığında yabancı uyruklu öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında üniversitelerin ne kadar tatmin edici olduğu hakkında bir fikir sunuyor. Yabancı uyruklu öğrencilerin deneyimleri, öğrenci memnuniyetinin önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. YÖMA’da, her üniversiteden seçilen yabancı uyruklu öğrencilere, bulundukları üniversiteler hakkında sorular soruluyor ve cevaplar değerlendirilmeye alınıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; İSTE’nin aldığı sonuç, öğrencilerin ihtiyaçlarını hızlı ve başarılı bir şekilde çözmeye çalıştığının önemli bir göstergesi olarak kabul ediliyor. YÖMA 2018 hakkındaki ayrıntılı bilgiye, www.uniar.net adresinden ulaşılabiliyor.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>