35. UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNE BAŞLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediyesi ve Kosgeb işbirliği ile gerçekleştirilen 35. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. Uygulamalı Girişimcilik eğitimi, 10 Ekim Pazartesi günü saat 10:00’da Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan Toplantı Salonunda 30 girişimci adayının katılımı ile başladı.

Samandağ Belediye Başkanvekili Ayhan Çapar eğitimin ilk gününde kursiyerler ile bir araya gelerek kursiyerlere başarılar diledi.

Samandağ Belediye Başkanvekili Ayhan Çapar yaptığı konuşmada; “Samandağ Belediye Başkanı sn. Mithat Nehir öncülüğünde Kosgeb İşbirliğiyle 35.Uygulamalı girişimcilik eğitimine bugün itibariyle başlamış bulunuyoruz. Yaklaşık 1000 üzerinde vatandaşımıza Kosgeb desteklerinden faydalanma imkanı sağladık. Bu desteklerden faydalanma imkanı Türkiye genelinde % 3 – 4 civarında iken ilçemizde %20 civarındadır. Bu başarı çalışkan ve girişimci Samandağlı hemşerilerimizin başarısıdır. Şehirler, insana değer verilen memleketlerde gelişir. Belediyemiz, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Biz insanı merkeze koyan bir anlayışa sahibiz. Sosyal demokrat belediyeler laik, demokratik anlayışa sahiptir. Bu açıdan İlçemize yapılan hizmetlerle daha aydınlık yarınlara kavuşmak hedefiyle adım adım ilerliyoruz” İfadelerine yer verdi.

Kobi Uzmanı Tansel Öter, eğitim hakkında bilgiler vererek Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e bu eğitimlerin düzenli olarak yapılmasından ve halkın faydasına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında verilen eğitimler sonrasında girişimci adayları, KOSGEB’in 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi desteğinden yararlanma imkanı bulacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>