Güzelmansur: 30 Ağustos tüm mazlum milletlerin bayramıdır

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle yayımladığı kutlama mesajında “Bu bayram sadece bizlerin değil tüm mazlum milletlerin bayramıdır” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 96’ncı yılını kutlamanın gururunu yaşadığımızı ifade eden Güzelmansur mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Ulusal Kurtuluş Hareketi’nin, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı ile elde ettiği zaferin 96’ncı yıldönümünü kutluyoruz. 30 Ağustos, yurdumuzu ele geçirmek, Milletimizi esaret altına almak için tüm olanaklarını seferber eden emperyalist güçlere karşı her türlü imkânsızlık içinde kazanılmış olağanüstü bir zaferdir. 30 Ağustos, tüm yoksunluklara ve yoksulluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde muzaffer olunabileceğini tüm dünyaya gösteren eşsiz bir zaferdir. Bu yönüyle de ezilen ve mazlum milletlere örnek olmuştur, umut ve güç vermiştir. Dolayısıyla bu bayram sadece Türk Milletinin değil tüm mazlum milletlerin de bayramıdır.”

Ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçte Kurtuluş Savaşı’ndan ve Kuvayi Milliye ruhundan alınması gereken çok önemli dersler olduğunu vurgulayan CHP’li Güzelmansur şöyle devam etti: “Sınırımızda 7 yıldır süren bir iç savaş var. 3 terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Dış politikada ve ekonomide yapılan yanlışlar nedeniyle derinleşen bir krizin etkisi altındayız. Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek için herkesin tam bir Kuvayi Milliye ruhuyla hareket etmesi, her türlü ayrışmadan ve siyasi çekişmeden soyutlanması, Cumhuriyetin tüm değerlerine ve kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkması, Atatürk’ün ortaya koyduğu tam bağımsızlığı ve çağdaş uygarlığı hedefleyerek çalışması gerekmektedir.”

Güzelmansur kutlama mesajına şu sözlerle son verdi: “30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silâh arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor; tüm yurttaşlarımızın Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>