BAŞKAN ÇÜTER VE REYHANLI MUHTARLARINDAN GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ’YE ZİYARET

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

GENEL MÜDÜR ÇAPARALİ, “KAÇAK SU KULLANIMINI ÖNLEMEK İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter ve Reyhanlı’nın bazı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

HATSU Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşen ve mahallelerin içme suyu problemlerinin ele alındığı toplantıda Genel Müdür Çaparali, Reyhanlı mahalle muhtarlarının istek ve önerilerini tek tek dinleyip not alarak, sıkıntıların ivedi şekilde çözülmesi adına sorumlu teknik personele anında talimat verdi.

Reyhanlı ilçesinde yaşanan içme suyu sıkıntılarına yönelik konuklara detaylı bilgiler aktaran Genel Müdür Çaparali, Reyhanlı’da içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak suyunun olmadığını dolayısıyla taban suyundan su ihtiyacının karşılandığına dikkat çekerek, son yıllarda ciddi düzeyde kuraklık yaşadıklarını ve içme suyu temini için açılan sondaj kuyularının 200 metre derinliği bulduğunu bildirdi.

Kuraklık Nedeniyle Su Seviyelerinde Düşüş Yaşanıyor

Aktif olan sondaj kuyularında da yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesinde ciddi düşüşlerin yaşandığını belirten Çaparali, su seviyesini yükseltme adına sondaj çalışmaları yapıldığını ve mahalle muhtarlarının önerilerini de baz alarak seferber olduklarını belirtti.

Reyhanlı ilçesine yapılan ve yapılması ön görülen çalışmalara da değinen Çaparali, Reyhanlı’daki şebekelerin eski olmasından dolayı içme suyunun kayıp-kaçak oranının yüzde 60’larda olduğunun altını çizerek, içme suyu hattını yenilemek için projelerinin hazır olduğunu ve şartların oluşmasıyla birlikte çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Reyhanlı Normal Nüfusun 3 Kat Fazlasına Sahip

Reyhanlı’nın şebekesinin yapıldığı zamanlardan sonra normal resmi nüfusuna göre 3 kat daha fazla nüfus artışı olduğunu ve doğal olarak içme suyu ile altyapı ihtiyacının da arttığına vurgu yapan Çaparali, bunların üstesinden gelmek için halkın sesi olan muhtarlarımız ile HATSU’yu çözüm odaklı toplantılarda buluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

Genel Müdür Çaparali ayrıca, güçlü su iletiminin önemli problemlerinden biri olan kaçak su kullanımının önüne geçmek için HATSU’nun yürüttüğü mücadelede muhtarlardan destek istedi.

Başkan Çüter ve Reyhanlı mahalle muhtarları ise, var olan problemlere çözüm odaklı ve hassasiyetle yaklaşmalarından dolayı Genel Müdür Çaparali’ye teşekkür etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>