79 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÜNEFE HATAYLILARLA BULUŞTURULDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay’ın anavatana katılışının 79. yıldönümü münasebetiyle Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Künefe Şöleni, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl artan coşku ile Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşen şölene, Hatay Vali Başyardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB idarecileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Gürcistan Halk Dansları Topluluğu’nun yöresel oyunlarıyla açılışı yapılan festival, her yıl olduğu gibi Başkan Savaş’ın Hatay halkına künefe ikramıyla devam etti.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN SERHAT ŞEHRİ HATAY

Festivalin açılış konuşmasını yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, bu önemli günü kutlamaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Başkan Savaş sözlerine, “Hatay’ın Anavatana katılışının 79. yıldönümü sebebiyle her sene yaptığımız künefe şölenimizi bugünde gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 79. yıldönümünü kutladığımız zaferimizin şerefine 79 metrelik künefemizi Atatürk Caddesi’nde değerli hemşerilerimizle paylaşacağız. Bugünlere kolay gelmedik. Atalarımızın 16 yıllık mücadelesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin serhat şehri olduk. Bundan 79 yıl önce verilen mücadele, Misak-ı Milli sınırlarımızın kesinleşmesine ve Hatay’ımızın esaretten kurtulmasıyla sonuçlandı. Bu gururu yaşamaktan dolayı kıvançlıyız” ifadelerinde bulundu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>