BAŞKAN SEYFİ DİNGİL’DEN AŞURE GÜNÜ MESAJI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Aşure Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Mesajında birlik beraberlik ve kardeşliğe vurgu yapan Başkan Seyfi Dingil,”İslam dininin en kıymetli dört ayından biri olan Muharrem Ayı, aynı zamanda Hz. Muhammed (SAV) Mekke’den Medine’ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın başlangıcıdır. İslam tarihi açısından birlikteliğin, verilen nimetlere şükretmenin adı olan aşure günü; zalimlere ve zulme karşı doğruluktan ayrılmayan, Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır.

Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birliğin sembolüdür. Tıpkı aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin aynı ortak tada katkı sağlaması gibi, Türk Milleti olarak, farklılıklarımızla birlikte ortak bir hedefte buluşuyoruz. Milletimiz yüzlerce yıldır sürdürdüğü gelenekle bugün de uğruna can verilen ata yadigarı topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın altında birlikte yaşamanın gereği olarak hüznü de sevinci de paylaşmaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Kerbela şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anarken, yüce Rabbimden Aşure Günü’nün, bütün memleketimizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>