DP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAŞAR TOKSOY, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

DP DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAŞAR TOKSOY, 19 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YIL DÖNÜMÜ’NDE İFTAR PROGRAMI DÜZENLEDİ

Demokrat Parti Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un önderliğinde, şehit aileleri ve gazilere ve Mahalle Muhtarları ile Sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle 18 Mart Çanakkale zaferinin 109. yıl dönümü münasebetiyle Dörtyol Kara Hasan Paşa Sosyal Tesislerinde iftar programı düzenlendi.
İftarda, aziz şehitlerimiz ebediyete irtihal eden tüm gaziler adına kuranı kerim tilaveti okundu ve arından dualar edilerek yâd edildi.
Yaşar Toksoy, konuşmasında toplumun ve vatanımızın fedakâr güvenlik güçlerine ve ailelerine olan minnettarlığını ve saygısını göstermenin önemini konuşmasında altını çizdi.
Başkan Toksoy’un açılış konuşmasıyla başlayan iftar programında, Ramazan ayının mübarek ve bereketli günlerinde bir araya gelmenin önemi vurgulandı. Farklı programlardan dolayı katılamayan şehit yakınları ve gazilerimize, muhtarlarımıza da saygı ve selamlarını iletti.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ NAMUS VE ŞEREF SAVUNMASININ ADIDIR.
Şehitlerimiz, bu milletin bağımsızlığı ve huzuru için canlarını feda etmiş olan eşsiz kahramanlardır. Onların gösterdiği fedakârlık ve cesaret, bizlere vatan sevgisinin ne denli büyük bir güç olduğunu her daim hatırlatır. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve onların ailelerine destek olmak, bizim asli görevlerimizden biridir. Şehit aileleri, bizler için en değerli hazinelerdir. Onların acılarını paylaşmak, bizim en temel sorumluluklarımızdan biridir. Onların yanında olmak ve onlara destek olmak, bizim için bir onurdur. Her bir şehit ailesi, bu milletin göğsünü kabartan değerli bir parçamızdır. Dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği güç, ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabilecektir.
GAZİLERİMİZ, VATAN SEVGİSİNİN ÖRNEĞİ, CESARETİN SEMBOLÜ
Gazilerimiz ise, vatan savunmasında gösterdikleri cesaret ve kahramanlıklarıyla örnek insanlardır. Onların verdiği mücadele, bize asla unutamayacağımız dersler vermiştir. Onların hak ettikleri saygı ve şükranı göstermek, bizim en asli görevlerimizden biridir. Her biri, bizlere vatan sevgisinin ne denli büyük bir güç olduğunu hatırlatır.
Katılımcılara teşekkür edilerek, bu önemli etkinlikte bir araya gelinmesinin mutluluğu ve gururu dile getirildi.
STK VE MUHTARLARIMIZIN FİKİRLERİNİ HER ZAMAN ÖNEMSİYORUM
Sivil toplum kuruluşları ve muhtarların şehirle ilgili fikirlerini her zaman önemsediğini bildiren Yaşar TOKSOY, Toplumun ihya ve inşasında siz sivil inisiyatif kuruluşları ve muhtarlarımızın düşünce ve fikirlerini her zaman önemsediğimi bu güzel birlik sofrasında bir kez daha ifade etmek istiyorum. İlimizdeki sivil toplum kuruluşları, şehrimizin ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda gördükleri işlevleriyle Dörtyol için önemli birer aktör haline gelmişlerdir.
STK’lar yapmış oldukları etkinlik ve faaliyetleriyle ilgili oldukları konularda toplumu bilinçlendirmektedirler. Sivil toplum kuruluşları ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdikleri ekonomik ilişki ve organizasyonlarla toplumsal kalkınma ve gelişmede önemli roller üstlenmektedir. Bununla birlikte yerel yönetimin hamisi olan siz değerli muhtarlarımızla beraber yerleşim yerlerinin sorunlarını çözmek için aday olduk.
Dörtyol’u sizlerle birlikte yenilikçi düşüncelerle birlikte Üreten, ürettiğini kazanan ve memleketten kazandığını yine memleketin toprağına harcayan bir Dörtyol’u sizlerle birlikte, el birliğiyle inşa edeceğiz.
Son olarak, iftarın sonunda birlik ve beraberlik mesajları verilerek, şehitlerimizin ruhlarına rahmet dilendi ve gazilere uzun ömürler temennisinde bulunuldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>