Yitik Sokaklarda Yeşeren Umutlar Resim Heykel Seramik Sergisi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love


Sarı Zeybekler Derneği 6 Şubat yüzyılın depreminin birinci yıldönümünde canlarını kaybeden vatandaşlarımızı anmak adına düzenledikleri “Yitik Sokaklar Yeşeren Umutlar” resim, heykel ve seramik sergisini geniş bir katılımcı kitlesi ile açtı.
26 depremzede sanatçının 45 eseri ile açılan sergi hakkında bilgi veren S.Z.D Genel Başkanı Nevzat Kurt düzenledikleri sergi hakkında şunları söyledi:
“6 Şubat büyük kıyamet hepimizi derinden etkilediği gibi meydana gelen depremde yaklaşık 54 bin vatandaşımızı kaybettik. Bu 54 binin 24 bini, yani neredeyse yarısı Hatay’da oldu.
Dernek olarak depremin ilk gününden itibaren en başta bize ulaşan çocukların aileleri ve yaşlı hastaların  ihtiyaçlarına öncelik verdik. Çocuklara mama ve çocuk bezi, yaşlı hastalara da hasta bezi, hasta alt bezi, ıslak mendil, vücut temizleme havlusu gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.
Şimdi de 6 Şubatta “Yitik Sokaklarda Yeşeren Umutlar” sergisini açarak tüm gelirini depremzede çocuklara ve ihtiyaç sahibi yaşlı hastaların ihtiyaçları için harcayacağız.
Sergimizin açılışında hazır bulunan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özele’e, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’e, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosytalı’ya, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e, Sahil Güvenlik Komutanı Onur Emir’e ve sergimizi düzenlememizde emeği geçen sanatçılarımıza ve bizlere destek olan gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyorum.”
Sarı Zeybekler Derneği Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Sonya Renkli de yaşanan yıkıcı depreme rağmen Hatay halkının birlik ruhunu kaybetmeden elbirliği ile yaraları sarmaya azami çaba gösterdiğine şahit olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Geçen yıl Şubat ayında yaşadığımız hepimizi derinden etkileyen ve üzen bu acı olayı unutmamak ve bununla birlikte yaşamını yitiren vatandaşlarımızı yadetmek üzere biz Sarı Zeybekler Derneği ve sanatsever hemşehrilerimiz bir araya geldik.
Ne mutlu ki Hatay’ın o meşhur birlik ruhunu kaybetmedik ve bu ruhun hiç bir zaman kaybolmayacağına da inanıyorum.
10 Şubat cumartesi akşamına kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak gezilecek olan sergimize tüm Hatay halkını bekliyoruz.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>