“ADİL BİR YÖNETİM İÇİN ADAYIM”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

CHP’de uzun bir süre İskenderun İlçe Başkanlığı yapan Nihat Karpuz, Arsuz Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Başarılı siyasi yaşamı ve tecrübesiyle CHP’yi bir dönem zirveye taşıyan Nihat Karpuz, aynı özveriyle Arsuz’a hizmet etmek istiyor.

CHP Arsuz Belediye Başkan A. Adayı Nihat Karpuz, toplumsal gelişime katkı sunma hedeflerine dikkat çekerek, yerel yönetim anlayışının insan odaklı politikaları benimsemesi gerektiğini ifade etti.
Nihat Karpuz; Arsuz’un gelişimine katkı sunacak projeleri hayata geçirirken demokratik, katılımcı ve adil yönetim anlayışına olan inancıyla çözüm arayışında olacaklarını belirtti.

Nihat Karpuz, 1989 yılında SHP’nin gençlik kolları başkanlığıyla başlayan siyasi yaşamında 1996-2003 yılları arasında CHP İskenderun 2. İlçe Başkanı olarak devam ettiği görevi, 2003 yılından itibaren aralıksız 4,5 dönem, toplam 8 sene boyunca CHP İskenderun İlçe Başkanı olarak taçlandırdı.
2009 yılı yerel seçimlerinde, İskenderun Belediyesini 15 yıl aradan sonra CHP’ye kazandıran İlçe Başkanı olarak görev yapan Nihat Karpuz, İskenderun’da toplam 13 belde belediyesinin içinde, CHP’nin daha önce 4 olan mevcut belde belediye sayısının 8 belde belediye sayısına çıkardı.

Aralık 2013 Arsuz Belediye Başkanlığı seçiminde eğilim yoklamasında ilk dörtte yer alan Nihat Karpuz, aynı zamanda, Arsuz Kültürü Araştırma Derneği (AKAD) kurucu üyesi, İnsan Hakları Derneği üyesi, İskenderun Ticaret Odası üyesi, Atatürkçü düşünce derneği üyesi, Akdeniz Tüketiciler Derneği kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) üyesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) üyesi, Hatay Fikir Kulübü kurucu üyesi ve genel saymanı görevlerini yaptı.

Nihat Karpuz, gıda ihracatı, inşaat ve ticaretle uğraşmakla birlikte, “Ulaş İnşaat Ltd. Şti.” ve “NK İthalat İhracat Ltd. Şti.” Firmalarının sahibidir. Polonya ve Almanya’da firma ortaklıkları bulunuyor.
İleri derecede İngilizce ve Arapça, orta derecede Almanca bilen Nihat Karpuz; evli, eşi öğretmen, Onat, Ulaş ve Defne adında üç çocuk babasıdır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>