HBB’DEN İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇ ÇİFTLERE GELİNLİK DESTEĞİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELİNLİKEVİ HİZMETE GİRDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi genç çiftlerin kendi yuvalarını kurmalarına destek olmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi Gelinlikevinin hizmete girdiği bilgisini duyurdu.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla deprem öncesi ve sonrası vatandaşlar için sosyal market ve birçok destek projelerini hayata geçiren HBB, genç çiftler için önemli bir çalışmanın altına imza attı.

Başkan Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın çabaları ile Antakya EXPO Alanı B Blok’ta faaliyete giren HBB Gelinlik Evinden ihtiyaç sahibi tüm genç çiftler, ücretsiz olarak faydalanabilecek.

“MADDİ ANLAMDA ETKİLENEN VE EKONOMİK SIKINTILAR YAŞAYAN ÇİFTLERİMİZE KATKI SAĞLAMIŞ OLUYORUZ”

Depremden maddi anlamda etkilenen veya ekonomik sıkıntılar yaşayan çiftler için önemli bir katkı sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. Nazan Savaş, “ Fikir aslında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in değerli eşi Meral Seçer’e ait. Ellerinde, bir modaevi tarafından bağışlanan çok sayıda gelinlik varmış ve bunu depremzedelere bağışlamak istediklerini söylediler. Bizde evlenecek genç çiftlerin bundan faydalanabilmeleri için ‘belediye olarak ne yapabiliriz’ diyerek Hatay Büyükşehir Belediyesi ‘Gelinlikevi’ni kurduk.” açıklamalarında bulundu.

“GELİNLERİMİZ BURADAN GELİNLİKLERİNİ ÜCRETSİZ BİR ŞEKİLDE ALABİLİYORLAR”

Nazan Şavaş konuşmasının devamında , “Gelinlikevimizde yeni yuva kuracak ihtiyaç sahibi genç çiftlerimize gelinlik desteği veriyoruz. Gelinlerimiz, buradan gelinliklerini ücretsiz bir şekilde alabiliyorlar. Birkaç gelin adayımız buradan gelinliklerini aldı. Yıpratmadan ve zarar görmeden de bizlere teslim ediyor. Kuru temizlemesini belediyemiz karşılıyor. İlerleyen zamanlarda eğer bağışlar yapılırsa nişanlık, kınalık veya damatlık da düşünebiliriz. Projemizde şimdilik sadece gelinlik var. Bizlere destek veren değerli Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’e çok teşekkür ederiz.” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak Sosyal Belediyecilik vizyonuyla hareket ettiklerini bu kapsamda daha önce Sosyal Market ve öğrencilere ücretsiz eğitim gibi projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Savaş, sadece kötü günlerinde değil, iyi günlerinde de insanların yanında olmak istediklerini ifade etti.

Depremden önce HBB tarafından restore edilerek hizmete açılan ‘Konukevi’nin depremde çok büyük zarar gördüğünü hatırlatan Nazan Savaş, Hatay’ın mobilya zanaatını tanıtmak amacıyla Konukevinde kullanılan mobilyalardan kurtarılanlardan bazılarıyla Gelinlikevini dekore ettiklerini söyledi.

Gelinlikevinde 44 farklı model gelinliğin hizmete sunulduğunu kaydeden Gelinlikevi sorumlusu Miray Semercioğlu, “Şu an sadece gelinlik hizmeti veriyoruz. Değişik modeller de birçok seçenek var. Gelin adaylarımız nikâh dairesine başvurduktan sonra buraya gelerek modellerimizi deniyorlar. İstedikleri gelinliği düğünden bir gün önce alıp sonrasında tekrar bize getiriyorlar.” açıklamasında bulundu.

Semercioğlu, evlenecek çiftlerin kendilerine “0539 617 36 13” numaralı Whatsapp hattından ulaşarak randevu oluşturabileceklerini ya da Antakya EXPO Alanı B Blok’ta bulunan Gelinlikevini ziyaret ederek başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>