İTSO Başkanı Yılmaz HBB Başkanı Savaş İle Birlikte Bölgemizde Faaliyet Gösteren Firmaları Ziyaret Etti

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

“Şirket Merkezini Bölgemize Taşıyan Firmalar Hatay’ın Deprem Sonrası Yeniden Ayağa Kalkmasına Yardımcı Olur ”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ile birlikte bölgemizde faaliyet gösteren üyemiz işletmelerini ziyaret ettiler.

Hatay’da elde edilen gelirlerin vergisini Hatay’da ödeyerek belediyelerin gelirlerini arttırmaya dönük çalışmalar kapsamında, bölgemizde faaliyet gösteren özel sektör temsilciler ziyaret edildi.

HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile birlikte , bölgemizde faaliyet gösteren, Odak Ambalaj Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sahibi Osman Yeral, İskenderun Gübre Sanayi A.Ş Müdürü Zafer Güvercin ile Eryas Madencilik Mühendislik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketu sahibi Suna Önal’ı ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, konuya gösterdikleri olumlu yaklaşım dolayısıyla teşekkür edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay ekonomisinin can damarını oluşturan ve lokomotif görevi gören firmaların bir kısmını ziyaret ettiklerini vurgulayarak; “Merkezi Hatay’da olmayan ancak üretimi bizim bölgemizde yapan firmaların merkezlerini ilimize alarak vergilerini burada ödemelerini sağlamak amacıyla firma yetkililerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunu sağlayabilirsek , Hatay ilinin merkezi bütçeden alacağı pay da artmış olacak. Hatay’da elde edilen gelirlerin vergisini Hatay’da ödeyerek ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin gelirlerini arttırmaya yönelik adımların atılması konusunda şirket yetkilileri, taleplerimizin yerine getirilmesi noktasında hassasiyetle hareket edeceklerini belirtiler. Deprem sonrası İlimizin yeniden ayağa kalkması açısından bu girişimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz. İskenderun Organize Sanayi Bölgesinde, firmaların depremden etkilenmemiş olması ve çalışıyor olması da önemli. ülke ve bölge ekonomisinin yanı sıra istihdama da önemli katkı sağlayan, firma yetkililerine ve çalışanlarına hayırlı işler diliyoruz” dedi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İTSO olarak , Merkezleri il dışında olan ancak üretimi bizim bölgemizde yapan firmaların merkezlerini şehrimize alarak vergilerini burada ödemelerini sağlamak ve Hatay’ın gelirini arttırmaya yönelik çalışma yapmaları gerektiğini daha önce de ifade etmiştik. Bu gün de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş ile birlikte üyelerimizi ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinleme fırsatı bulduk. Konunun önemini firma yetkililerine iletme fırsatımız oldu. Olumlu yaklaşımları, bölgemiz ekonomisine daha fazla güç katacaktır” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>