DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İKİ GÜN BOYUNCA HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

LÜTFÜ SAVAŞ: YENİ EĞİTİM DÖNEMİNİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Hatay Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim dönemi öncesi çocuklara yönelik moral etkinlikleri düzenledi.

2 gün boyunca devam eden etkinliklerde, ebeveyn ve çocukların birlikte katıldığı yarışmalar ve çeşitli oyunlar düzenlendi.

Masa tenisi, halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma ve penaltı atma gibi birçok oyunla dolu geçen yarışmalarda çocuklar ve aileler eğlenceli vakitler geçirdi.

Uçuş deneyim atölyesinde pilotluk, robotik atölyesinde mühendislik, pasta atölyesinde aşçılık yeteneklerini sergileyen çocuklar; akülü arabalarla ise hem trafik kurallarını öğrendi hem de sürücülükle ilgili ilk deneyimlerini kazandı.

Salto trambolin, zıplana, dev salıncak, tırmanma duvarı, survivor parkuru, ip parkuru ve kepçe kullanım bölümleri gibi fiziksel aktivitelerin ön planda olduğu oyun parkında çocuklar; enerjilerini atarak sportif yeteneklerini gösterdiler.

Renkli anlara sahne olan eğlenceler, karnaval havasında geçerken EXPO’nun sevimli maskotları olan Defne ve Zeytin, çocukları yalnız bırakmayarak neşelerine neşe kattı. Penaltı atma sahasında ise çocuklar gol atma sevinci yaşamak için ter döktü.

“İSTEDİK Kİ ÇOCUKLARIMIZ, YENİ EĞİTİMVE ÖĞRETİM YILI BAŞLARKEN MORAL VE MOTİVASYONLA BAŞLASINLAR”

Oyun alanlarını gezerek yerinde incelemeler yapan HBB Başkan Lütfü Savaş, “Sevgili gençler, EXPO zamanında sizlerin hem eğlenmesi hem eğitilmesi ve bilişseel ve fiziksel gelişiminize katkı sağlasın diye 11 dönümlük alan içerisinde çocuklarımız için oyun parkuru yaptık.

Tabii ki depremde acılarımız çok büyüktü ve çocuklarımız yaklaşık 4 yıldır doğru düzgün eğitim göremeden yeniden eğitim yılı başladı ve çocuklarımız eğitime start verdi. İstedik ki çocuklarımız, eğitim ve öğretim yılı başlarken moral ve motivasyonla başlasınlar. Çünkü moral ve motivasyonla başlarlarsa eğitimde çok daha başarılı olurlar. Hem fiziksel kapasitelerine hem de ruhsal kapasitelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. . Bu mekânımızın ve yeni eğitim döneminin tekrardan öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak amaçlarının para kazanmak olmadığını insanların sosyalleşmelerine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, çocukların eğlencelerine eşlik etmek amacıyla penaltı atma ve masa tenisi oyunlarına katıldı.

Çocuk oyunları programı çerçevesinde Antakya EXPO Alanı’nda EXPO Kafe açılışını da gerçekleştiren Lütfü Savaş’a, CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve SP Milletvekili Necmettin Çalışkan eşlik etti.

Etkinliklerde tüm katılımcılara döner, pamuk şekeri ve patlamış mısır gibi ikramlar ücretsiz olarak dağıtıldı. Yarışmalarda mücadele edip dereceye giren çocuklara sürpriz hediyeler verilirken katılımcı diğer çocuklar da çeşitli hediyelerle sevindirildi.

Hataylı aile ve çocukların yeni eğitim öğretim dönemine moral ve enerji depoladıkları etkinlikler, Antakya EXPO Alanı Çocuk Köyü’nde gerçekleşti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>