İMAMOĞLU: “İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE BU ZORLU SÜREÇLERİ HEP BERABER AŞACAĞIZ”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NDAN BAŞKAN SAVAŞ’A ZİYARET

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Hatay Planlama Merkezi’nin açılışı için Hatay’a gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

6 Şubat Depremi’nin ardından Hatay’ın geleceğini planlamak, planlama sürecini destekleyici projeler geliştirmek, koordinasyonu sağlamak, yerel katılımı güçlendirmek amacıyla HBB ve İBB iş birliği ile kurulan merkezin açılışı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet Hatay’a geldi.

“HATAY’IN RİSKLİ ALANLARI İÇİN ALARM VERDİK AMA KİMSE SESİMİZİ DUYMADI”

Başkan Savaş, “ Depremin ilk zamanlarından itibaren Hatay’a vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Varlıkta yapılan iyilikler çok çabuk unutulur ama yokluktakiler unutulmaz. Ülkemizin her katmanları ile hareket edersek şehrimiz yeniden eski pozisyonuna gelecektir. Bizler yaklaşık 10 yıl boyunca Hatay’ın riskli alanları için alarm verdik ama kimse sesimizi duymadı” dedi.

“BİRLİKTE ÇOK FAYDALI İŞLER ÜRETTİK”

Hatay’ın yaşamış olduğu yıkımdan dolayı oldukça üzüntü duyduğunu ve şehrin yeniden yapılanması ile eski neşesine kavuşması için desteklerine devam edeceklerini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “ Her zaman yanınızdayız. Bu zor dönemde çok zor bir görev yapıyorsunuz. Belediyelerin böylesi bir afetin altından tek başına kalkması mümkün değil. Bu sadece sizin belediyeniz değil depremden etkilenen diğer belediyeler için de geçerli. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Başta devletimizin kurumları ve AFAD’ın bizi Hatay’a yönlendirmesi ile sizlerle beraber güçlü bir iş birliği yapma peşindeydik. Bu konuda sizlerle çok faydalı işler ürettik” diye konuştu.

“YAPILARIN BİR ANDA YERİNE KOYULMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Yaşanan zorlu süreçlerin üstesinden gelebilmek amacıyla devletin ve milletin birlikte hareket etmesi gerektiğini de vurgulayan İmamoğlu, “ Süreç gayretle ve özenle yürütülmeli. Farklı bakanlıklar, kurumlar ve Türkiye’nin her yerinden iş dünyasının birçok yerinden yardımlar yapıyorlar. Ona rağmen şehir için yetmeyebiliyor. İnsanlarımızın ruhsal ve manevi travmalarının yanı sıra çok ciddi yapıları var. Yapıların da bir anda yerine koyulması mümkün değil” açıklamalarında bulundu.

“İNSANLARIMIZ NE SÖYLERSE SÖYLESİNLER BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR”

Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin şehir için herkesin elinden geleni yapması gerektiğinin altını çizen Ekrem İmamoğlu, “ Bu işin iktidarı muhalefeti, belediyesi veya kurumu olmaz. Sorumluluğunuz çok fazla. İş birliği içerisinde bu zorlu süreçleri hep beraber aşacağız. Her aşamada daha güzel işler yapacağız. Her zaman yanınızdayız. Biraz sabra ihtiyacımız var. Çok zor bir dönem yaşıyorsunuz. Allah Hatay’ın ve depremden etkilenen diğer illerimizin yardımcısı olsun. İnsanlarımız ne söylerse söylesin başımızın üstünde yerleri var. Maksimum el birliği, dayanışma ve hız bu işin altından kalkmanın tek formülü. Bu şekilde birlikte hareket edersek ve samimi olursak bu zor günlerde büyük işler yapabiliriz” dedi.

İmamoğlu ve beraberindeki heyete Parti Meclis Üyesi Seyit Torun, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de eşlik etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>