30 Ağustos Zaferinin 101.Yıl Dönümü Hatay’da Kutlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Destansı Bir Kahramanlık Hikayesi Olan 30 Ağustos Zaferimizin 101. Yıl Dönümünü Büyük Bir Gururla Kutluyoruz

Türk milletinin düşman işgaline karşı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK ve silah arkadaşlarının önderliğinde sergilenen kahramanca direnişin ve vatan topraklarını korumanın kararlılığının bir sonucu elde edilen 30 Ağustos Zaferi’nin 101. yıl dönümü; ülkemizde, Dış Temsilciliklerimizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olduğu gibi ilimizde de büyük bir gururla kutlandı.

İlimizde gerçekleştirilen kutlama programına; Hatay Valimiz Mustafa MASATLI, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali METE, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ile birlikte milletvekilleri, siyasi partilerin il temsilcileri, il kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’nda Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programı Saygı Duruşu devamında İstiklâl Marşı’mız eşliğinde Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 101’inci yıl dönümüne ulaştığımız bu gurur günümüz ile ilgili yayımladığı kutlama mesajının okunmasının akabinde Valimiz Mustafa MASATLI Anıt Şeref Defteri’ni imzaladılar. Valimiz Mustafa MASATLI:  Bu aziz milletin fertleri olarak, uğruna nice şehitler verilerek bizlere emanet edilen bu kutsal vatanımızı sonsuza kadar korumaya ve ülkemizi hak ettiği konuma getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kan aynı asil kan, inanç aynı inanç, şuur aynı şuur. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimiz ile şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.” diyerek günün anlam ve önemine bir kez daha vurgu yaptı.

Kutlama programları çerçevesinde, Antakya Şehitliği’nde Şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Valimiz, şehit aileleriyle de sohbet etti. Bu büyük zaferin mimarı şehit ve gazilerimizdir, diyerek şehitlerimizin mezarına karanfiller bıraktı.

Program, Valimiz Mustafa MASATLI’nın makamında İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali METE ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü SAVAŞ ile birlikte tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>