BAŞKAN SAVAŞ: AKILLI ŞEHİRCİLİK DÜŞÜNCESİ İLE HAREKET EDİYORUZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

LÜTFÜ SAVAŞ DEFNELİ MUHTAR VE MAHALLE SAKİNLERİ İLE BİR ARADA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defneli mahalle sakinleri ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Bahçeköy, Aknehir, Karşıyaka, Yeşilpınar ve Yeniçağ Mahalle sakinleri ile buluşan Savaş, deprem sonrasında şehirde yaşanan sıkıntılar ve gerçekleştirilen çalışmaları paylaştı.

“SU SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN PROJELER ÜRETEREK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Depremin etkisinden ve yerinde ayrıştırma çalışmalarından kaynaklı şehirde en fazla altyapı sorunun yaşandığını söyleyen Savaş, “ 6 Şubat Depremi ile birlikte altyapımız çok ciddi hasar aldı. Birçok mahallemizde su sorunlarının giderilmesi için projeler üreterek çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kuyu açmaya bile yetişemiyoruz artık. Nüfusların artmış olduğu ilçelerimizde sıkıntılar gittikçe artmaya başladı” dedi.

“HİÇBİR SİYASİ GÖRÜŞ AYIRT ETMEKSİZİN HERKESİN BİZİM MÜCADELEMİZE ORTAK OLMASI LAZIM”

Yaşanan felaketin ardından herkesin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek şehri yeniden eski ihtişamına kavuşturması için hareket etmesi gerektiğini de vurgulayan Başkan Savaş, “ Şehrimiz bu kadar acı yaşamışken siyaset düşünmenin zamanı değil. Artık mücadelemiz çok farklı. Hiçbir siyasi görüş ayırt etmeksizin herkesin bizim mücadelemize ortak olması lazım. Elimizdekileri değerleri değerlendirerek şehrimizi daha sağlıklı ve dikkatli inşa etmeliyiz” açıklamalarını yaparak tüm siyasi parti temsilcilerinin Hatay için birleşerek hizmet üretmesi gerektiğinin altını çizdi.

“TARİHİ DOKULARIMIZ VE YOLLARIMIZ ÇOK ZARAR GÖRDÜ”

Şehri inşa ederken planlı ve programlı hareket edilmesinin önemine de değinen Lütfü Savaş, “ Depremden sadece altyapımız etkilenmedi. Maalesef tarihi dokularımız ve yollarımız da çok zarar gördü. Özellikle tarihi yapılarımızı korumak için çok önemli çalışmalar yapılması gerekiyor. Bütüncül proje olması şart. Bilimin ışığında şehirleşme yapacağız. Akıllı şehircilik düşüncesi ile hareket edeceğiz” diye konuştu.

Mahalle ziyaretlerinde kanaat önderleri ile de görüşmeler gerçekleştiren Savaş, ayrıca Aknehir Mahallesi’nde gençlerin sosyal ve spor alanı olarak kullandıkları alanda incelemelerde bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>