KIRIKHAN BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kırıkhan Belediyesi, Engelli Patiler derneği işbirliği ile Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Seferberliği Başlattı.

Türkiye geneli artan sokak hayvanı popülasyonunun hem insan sağlığı hem hayvan refahı açısından yarattığı problemleri çözüme kavuşturabilmek amacıyla ülke genelinde çalışmalar devam ederken Kırıkhan Belediyesi Engelli Patiler derneği işbirliği ile Almanya’dan Kırıkhan’a gelen Dr. Med. Vet. Astrid Lorenz ve kırıkhandaki veteriner hekimleri de yasalarında gerektirdiği gibi kısırlaştırma ve rehabilitasyon çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz bu konuyla ilgili ‘’ kısırlaştırma hayvanların saldırganlığını önlemek ve onların sağlıklarının korunmasına da yardımcı olmaktadır. Bu durumun kalıcı olarak en önemli çözümü kısırlaştırma yapmak. Sokak hayvanları Kısırlaştırma seferberliği doğrultusunda Hem ilçemizde vatandaşlarımızın güvenle yürümeleri hem de hayvanların sağlık ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına çok önemli bir adım attık’’dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>