SAVAŞ: DEPREMDEN EN ÇOK ETKİLENEN İLİZ AMA ÜRETMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

“ÇİFTÇİYE DESTEK TOPRAĞA NEFES”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, il genelinde tarım sektörünün daha elverişli bir hal alması amacıyla kırsal kalkınma projeleri kapsamında çiftçiye fide ve tohum desteğini sürdürüyor.

HBB Başkanı Savaş, “Çiftçiye Destek Toprağa Nefes” adlı faaliyete geçen proje kapsamında İskenderun ve Arsuz ilçelerini ziyaret ederek geçimini tarımdan sağlayan çiftçi vatandaşlar ile bir araya geldi. Ziyaretleri sırasında çiftçilere tatlı patates, aronya ve alıç fidesi dağıtımını gerçekleştirdi.

HBB TARAFINDAN DAĞITILAN MISIR TOHUMLARININ HASADI BAŞLADI

İlk ziyaretinde Arsuz Helvalı ve Pirinçlik Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Savaş, HBB kırsal kalkınma projesi kapsamında HBB tarafından tohumlar ulaştırılan 1500 çiftçinin ektiği silajlık mısır tohumlarının hasadına katıldı.

Türkiye Rotary Kulübü tarafından verilen destek sayesinde alınan hasat makinesi ile tohum hasadına başlayan çiftçiler, verilen destekten dolayı HBB Başkanı Lütfü Savaş’a ve Rotary Kulübü temsilcilerine teşekkür etti.

9 bin dekar alanda yapılan hasat çalışmasını ziyaret eden Savaş, küçük çiftçilere faydalı olmaya gayret ettiklerini ifade ederek 5 yıldır yapılan kırsal kalkınma projeleri sayesinde çiftçinin önemli derecede kalkındığını belirtti.

Savaş, depremden en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu vurgulayarak. ‘Hep birlikte ayağa kalkacağız, üretmekten asla vazgeçmeyeceğiz’ dedi.

SAVAŞ: “BEREKETE KATKIMIZ DEVAM EDECEK”

Arsuz Helvalı Mahallesi’ndeki çiftçilere dağıtılan mısır tohumlarının hasada başladığını anlatan Savaş, “Kırsal kalkınma projemiz kapsamında çiftçimizin kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Farklı kurumlardan destek almaya gayret ediyoruz. Son zamanlarda makine parkuru, tohum ve fide desteğimiz devam ediyor ayrıca Rotary Kulüplerimiz de destek verdi. Bizim çalışmalarımıza katkı veren Rotary Kulübüne ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum. Berekete katkımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

ROTARY KULÜP YETKİLİLERİ VE MAHALLE MUHTARLARINDAN HBB’YE TEŞEKKÜR

Arsuz ilçesinde başlatılan silajlık mısır hasadına katılan Türkiye Rotary Kulübü yetkilileri, HBB tarafından çiftçiye verilen desteğe katkı sağlamak adına Hatay’da olduklarını belirterek çiftçiye sahip çıkılmasının çok mutlu ettiğini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Arsuz Helvalı Mahallesi’nde çiftçiye yapılan destekler sayesinde bölgenin önemli derecede rahatladığını söyleyen Helvalı Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz, HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın çiftçiye destek olmak için mısır tohumu verdiğini ve silaj makinası ile ücretsiz hasat yapıldığını belirterek çok memnun olduklarını ve teşekkür ettiğini söyledi.

Arsuz Pirinçlik Mahallesine yapılan tatlı patates fide desteği sayesinde bölgenin üretim merkezi olduğunu ifade eden Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur, yurt içi ve yurt dışına satışların başladığını belirterek bölgeye sağladığı destekten dolayı Başkan Savaş’a çok teşekkür etti.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>