‘SU VE ALTYAPI’ ÖZEL GÜNDEMLE MASAYA YATIRILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ağır, orta ve hafif hasarlı ev, iş yeri ile ahır sahibi depremzedelerin hak sahipliği müracaatında son günün 28 Temmuz olduğunu hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli on bir ili etkileyen yüzyılın felaketinde en fazla zarar gören illerin başında gelen Hatay’ın İskenderun ilçesinde devlet-millet el ele yaraları sarma çalışmaları sürüyor.
Üç ilçenin ‘Su’ sorununun ilgili birimlerin yetkililerinin buluştuğu toplantıda hatırlatma yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek depremden zarar gören ev, işyeri ve ahır sahiplerinin hak sahipliği müracaatlarının 28 Temmuzda sona ereceğine işaret ederek “Bu çok önemli bir süreç ve uzatılmayacak. Çünkü devlet önünü görmek zorunda, ona göre tedbirler geliştirmek, ona göre konut alanları geliştirmek zorunda. Mahallenize köylümüze vatandaşlarımıza hemşerilerimize bu konuyu tekrar tekrar hatırlatın. Paylaşabileceğiniz tüm mecralarda paylaşın, bu konuyu tekrar hatırlatayım” diye konuştu.

İskenderun’da bugüne kadar, hasar gören yapılar için 18 bin 547 hak sahipliği başvurusu yapıldığını sözlerine ekleyen Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek “28 Temmuz Cuma gününe kadar, hak sahipliği müracaatını yapmayan kalmamasın. Daha sonra ben bilmiyordum ilan edilmesin demesin! Günlerdir, bu gündemimizde. Sizin de gündeminizde olsun. Gerekirse tek tek vatandaşlarımıza ulaşın, müracaatlarını yapsınlar. Bu konuda da vatandaşları da bilgilendirirseniz sevinirim” dedi.

Kamuoyunda yanlış bilinen ve aktarılan bir konuya da dikkat çeken Kaymakam Demiryürek “Müracaat ederseniz, ‘TOKİ’den ev alırsanız, sizin buradaki, Mustafa Kemal’deki İsmet İnönü Mahallesindeki haklarınıza devlet el koyacak’ Bu yalan, külli yalan, böyle bir şey yok! Mülkiyet hakkı anayasal hak, kimse kimsenin mülkiyetine durup dururken el koyamaz, alamaz. Oradaki hak, oradaki ev, oradaki yer, hak sahibinin, o güne kadar kiminse onun. Bu, devletin vatandaşına zor gününde bir el uzatma hadisesi. Devlet diyor ki ‘kardeşim senin evin yıkılmış, oturulamaz hale gelmiş, gel ben sana uygun ödemi şartlarında bir ev vereyim. İşte ilk iki yıl ödemesiz olsun, kalanını yirmi yılda öde ama dışarıda kalma, sokakta kalma, gel sana bir ev yaptım buraya otur. Kendi yerini, kendi yurdunu buraya TOKİ’den aldıktan sonra, kendi yerini bir Müteahhitle anlaşırsın, ayrıca yaptırırsın o ayrı iş. Yok ben TOKİ’ye gitmeyeceğim, kendi yerimi yurdumu yaptıracağım diyorsan ona da geçen hafta açıklanan model çerçevesinde parasal destek verilecek” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>