Depremzede Esnafa Kurayla Konteyner İşyeri Verildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde işyerlerini kaybeden esnaflar için kent merkezinde AFAD tarafından yaptırılan 60 konteynerlik çarşı için kura çekimi töreni gerçekleştirildi.

İskenderun Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen konteyner çarşı işyeri kura törenine Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanları, İTSO temsilcileri, AFAD yetkilileri ile müracaatta bulunan esnaflar katıldı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın çektiği kuralarla hak sahibi esnaflar, Büyük Çarşı İş hanının yıkılan yerine yapılan 98 konteyner işyerlerini belirlendi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, konteyner çarşısının tüm esnaflara hayırlı olmasını dileyerek eskisinden daha iyi olacağına inandığını söyledi.
Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nuri Tabaş da, yıkılan büyük çarşı iş hanının yıkılan yerine yapılan konteyner çarşının bölgeye hareket ve heyecan getireceğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

HESOB ikinci Başkanı Erol Akın, konteyner çarşıda vergi dairesinde kaydı olan, belediyeden ruhsatı olan hak sahiplerinin eski şeklinden daha iyi burayı kullanmalarını temennisinde bulundu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kent merkezinde yıkılın Büyük Çarşı İş hanının yerinde AFAD tarafından yaptırılan konteyner çarşıda kuralarının çekidiğini belirterek “6 Şubat öncesinde ticari faaliyetlerini sürdüren 60 işyeri sahibinin konteyner çarşıdaki yerlerinin kura çekimleri gerçekleştirildi. Amacımız İskenderun’da işyerini kaybetmiş, ticari faaliyetleri bulunan esnafımıza hızla bu tür işyerleri yaparak onların da bir an önce ticari faaliyetlerini başlatmak için hükümetimiz, kaymakamlığımız, AFAD, belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>