Dört Denizi 11 Günde Geçen Yelkenciler Rekor Kırdı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Artvin Hopa’da yola çıkarak yelkenli ile hiç durmadan ve dışarıdan yardım almadan Türkiye’de 4 denizini 11 günde geçmeyi başaran Doğukan Kandemir ve Candan Erker Güven ikilisine varış yeri İskenderun’da plaket takdim edildi.

11 gün 13 saat 58 dakika 4 saniye derece ile yeni Türkiye rekorunu kıran İkili 1500 deniz milinden oluşan yolculuklarına Artvin Hopa’dan başlayarak İskenderun’a dün gece vardı. İskenderun Yelken ihtisas ve Su sporları Kulübünde bugün rekortmen yelkencileri kutlama töreni düzenlendi.
İskenderun Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Onur Emir, İlçe Spor Müdürü Ferid Ali Gündel ile İskenderun Yelken Kulübü Başkanı Meriç Özkaya rekortmen yelkencilere plaket taktim edip teşekkür ettiler.
23 Haziran’da Artvin Hopa’dan 12 metrelik VMG Yelken ile yola çıkan ikili, rekor denemesine pandemide karar verdiklerini ve yaklaşık bir yıl boyunca antrenmanlar yaparak rekor denemesine hazırlanan Kandemir ve Erker, uykusuz günler geçirdiklerini anlattılar.
Proje ismimi ‘4 Deniz 1 Rekor’ olarak belirlediklerini belirten Kandemir ve Erker “İşte o gün bu gündür Ekim sonundan beri her ayın en az birkaç gününü sabah akşam denizde antrenman yaparak geçirdik” dedi.
2022 baharında Tolga Pamir’in Sevda Ersezer ile duo sınıfında Türkiye Turu Rekor Denemesi’ne çıkacağını duyurduğu sosyal medya paylaşımını görmesiyle bu serüvenin başladığını belirten Candan Erker Güven “Önce Gökova Kardeşlerin sonrasında Tolga Pamir ve Sevda Ersezer’in rekor denemesi süreçlerini sosyal medyadan sıkı şekilde takip ederken bu hayalimi nasıl gerçekleştirebileceğimi düşünüyordum. Ama açık deniz tecrübemin az olması hemen akabinde başka soruları zihnime getiriyordu. Böyle bir rekor denemesine birlikte çıkacağım partnerimin oldukça deneyimli olması ve benim rekora hazırlanmam için ciddi anlamda antrenman yapmamız gerekecekti. Derken, 26-27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Çeşme’de düzenlenen yelken yarışlarında yelken yapmaya başladığım tekne Zamazingo’da Doğukan ile birlikte yarıştığımız bir günün sonunda rekor denemesini konuşurken kendimizi bulduk. Olur mu nasıl olur ki acaba derken kendimizi 9 aylık bir hazırlık sürecinin içinde bulduk. İlk buluşmamızda görev dağılımı yaptık” diye konuştu.
Dört Deniz bir rekor sloganı ile yola çıktıklarını vurgulayan Güven “Doğukan Kandemir ile biz yola çıktık. Karadeniz Marmara Ege ve Akdeniz olarak 4 farklı parkura bölmek gerekirse bize en çok zorlayan Akdeniz oldu, çünkü hem fiziksel ve metal en düşük olduğumuz zamanda hava şartları genellikle hafif ve dalganın da farklı yağından olmasından tekneye kontrol etmeyi çok zorlaştırdı. Zayıf anımızda en zor şartların gelmesi süreyi uzattı bu şartlar olmazsa ya da yerleri değişik olsa iyi de daha kısa sürede tamamlayabilirdik parkuru” dedi.


KURTULUŞ GÜNMÜZDE BURADALAR

İskenderun Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, 5 Temmuz İskenderun için önemli bir gün Türk askerinin girişinin yıl dönümünde rekortmen yelkencilerle bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyledi.
Kaymakam Demiryürek Mavi vatanın bütün parkurlarında yelken basarak böylesine güzel bir günde 5 Temmuz İskenderun’un yeniden anavatana katılışı yıl dönümünde parkuru sonuçlandırdıkları için de kendilerine ayrıca teşekkür ederek “Spor yelken sporu, aynı zamanda bir yaşam biçimi bu sporun kendilerine sağladığı imkanlarla daha da başarıya geliştirebileceğine inancım sonsuz. İskenderun yelken kulübünde genç sporcularımızda bir araya getirmek ayrı bir önemsedik tekrar teşekkür ederiz, tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>