TARİH RECEP ATAKAŞ’I ANLATACAK

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi açılışı ve bir dizi ziyaretler yapmak üzere Hatay’a geldi.


Kırıkhan Recep Atakaş Fen Lisesi açılışın ’da konuşan hayırsever iş insanı Recep Atakaş, Bakan Özer’e, öncelikle Fen Lisesi’nin çok sevdiğim çocukluk gençlik yıllarımın geçtiği Kırıkhan’a yapılmasına olur verdiğiniz için size yürekten teşekkür ediyorum dedi.
Okulun ayrıntılarını anlatan Atakaş, yapacağımız okul oturum Alanı 1.300 m kare olup çatı katıyla birlikte 7.800 metre kare , 24 derslik , 5 laboratuvar , kütüphane, çok amaçlı salon , Beden eğitimi salonu kantin ,mescit, müdür ve öğretmenler odası ve spor sahalarından ibaret olacaktır.

GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ OLUŞTURACAK ÇOCUKLAR

Atakaş, şu sözlerle devam etti, Fen liseleri; ülkemizde matematik ve fen alanında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek düzeydeki bilim ve fen adamlarının yetiştirilmelerine kaynaklık etmek, öğrencileri araştırmacılığa yöneltmek, yeni buluşlara meraklı öğrencilerin çalışacakları ortam ve şartları hazırlamak, yeni teknolojileri kullanabilen, yeni bilgiler üretebilen ve projeler hazırlayabilen bireyler yetiştirmek amacıyla kurulan okullardır.
Bugün burada temelini atacağımız bu bilim ve irfan yuvasında geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımız daha iyi şartlarda bir eğitim almış olacaktır. Geleceğin Türkiye’sini oluşturacak çocuklarımızın daha donanımlı olmaları, daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu güzel eğitim yuvasında ailesine, memleketine, ülkesine, devletine, milletine ve hayırlı işlere vesile olacak bilim adamlarının yetişeceğine inanıyorum şeklinde düşüncelerini ifade etti.

HAKİKAT VE FAZİLETİN KAYNAĞI EĞİTİMDİR

Eğitim ve öğretim seviyesi, bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir diyerek konuşmasını sürdüren Atakaş, bu gerçeği kabul etmeden, hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Bunun önemine vakıf olmuş toplumlar bugünkü medeniyet âleminde ön sıralarda yer almışlar ve tarih sahnesinde rakiplerine her zaman fark atmışlardır.
Nitekim hakikat ve faziletin kaynağı eğitimdir, bilgidir. Bu haliyle, güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir.
Özellikle bu coğrafyada neden var olduğumuzun, nereden gelip, nereye gitmeyi amaçladığımızın cevaplarını elbette eğitim yoluyla bulmak mümkün olacaktır.
Unutmayalım ki, sorunlara teslim olmak yerine; onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir geleceğe ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz.

CUMHURBAŞKANI OLMASAYDIM MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLURDUM

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile devam eden Atakaş,Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı Olurdum, Yine büyük önder Atatürk’ün ‘’ Bir Millet Eğitim Ordusuna sahip olmadıkça Savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferin kalıcı sonuçlar vermesi mümkün değildir’’ sözü Atatürk’ün eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri göstermektedir.
Bende bu vesileyle Öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyor, Ülkemizdeki tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyorum.

HERŞEYİ DEVLET’TEN BEKLEMEMİZ ZATEN YANLIŞ

Bir ülkenin kalkınmasında belirleyici unsur eğitimdir. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek istiyorsak eğitim konusunda herkesin maddi veya manevi elinden geleni yapması gerekmektedir.
Devlet ve millet bir bütündür herşeyi devletten beklememiz zaten yanlış olur. Ben Recep Atakaş olarak yaşadığım sürece eğitime destek vermeye devam edeceğim diye konuştu.


EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ben bu Fen lisesini çok sevdiğim Kırıkhan’a ve Kırıkhan’lılara yapılmasına müsaade ettiği için Milli eğitim Bakanımız Mahmut Özer ‘e tekrar teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu okulun Kırıkhan’a yapılması için çaba sarf eden Milletvekilim Hüseyin Yayman’a, Abdulkadir Özel’e, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’a ve tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada bulunan tüm misafirlere hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum şeklinde konuşmasına son verdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>