İSTE 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl Dönümünü Etkinliklerle Kutladı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl Dönümünü etkinliklerle kutladı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl Dönümünü etkinliklerle kutladı. 29 Ekim Cumartesi günü İSTE Merkez Kampüste düzenlenen ve 10.30’da başlayan etkinliklere İSTE Ailesi ve misafirler katıldı. İSTE Bando Takımının tören alanına yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Mavi Salonda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencileri müzik dinletisinde türküler söyledi.

Programda konuşan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Olcay Özkaya, Cumhuriyeti Anlamak başlıklı bir konferans verdi. “Cumhuriyetin hem bir kurtuluş hem bir kuruluş hikayesi olduğunu” belirten Doç Dr. Özkaya, Cumhuriyet Rejiminin en önemli kazanımlarından birinin bu anlamlı günde kürsüde akademisyen bir kadın olarak konuşabilmesi olduğunun altını çizdi. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşının başladığı günden itibaren daima Millet Hakimiyetini vurguladığını belirten Doç. Dr. Olcay Özkaya, kurtuluş mücadelesi boyunca yapılan her işte ulusa ve milli hakimiyete inanç olduğunu ifade etti.

Düzenlenen etkinlikler Mavi Salon Fuariye Alanında ziyarete açılan Geleneksel Türk Sanatları Sergisi ile sona erdi.

Cumhuriyetimizin 99. Yıl Dönümünü gurur ve mutlulukla kutladıklarını ifade eden İSTE Rektörü Depci, “Şanlı tarihimizin başarılarını her yıl kutluyor olmak, o günlerin ruhunu diri tutmak adına önemli. Cumhuriyet ruhunu ve bilincini tüm yaşamımıza sirayet ettirmek kutlamalar ile aynı öneme sahip. Bilim yolunu Cumhuriyet meşalesiyle aydınlatılmış olarak yürüyebilmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun” dedi.

Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı şerefine düzenlenen İskenderun Kurumlar Arası Şampiyonasında üst üste ikinci kez şampiyonluk kupasını kaldıran İSTE’yi ve Hatay ve İskenderun’da düzenlenen protokollere Müzik Dinletileri ile renk katan İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerini tebrik eder başarılarının devamı dileriz.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>