19 Ekim Muhtarlar Günü İskenderun’da Törenle Kutlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Atatürk Anıt Alanında düzenlenen çelenk sunma törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, resmi kurum amirleri ile mahalle muhtarlar katıldı. 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle İskenderun’da bulunan muhtarlar anıt alanına bir araya geldiği tören, Atanın manevi huzuruna saygı çelengi sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti.

Muhtarlar adına kısa bir konuşla yapan Gürsel Mahalle Muhtarı Semir Öz, 1829 tarihinde kuruluşunu tamamlamış olan muhtarlık müessesesinin 193 yıldır bu topraklarda varlığını sürdüren, Osmanlı’dan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biri olduğunu söyledi.

Muhtarların hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından seçildiğini vurgulayan Semir Öz “Bu manada muhtarlar halkın güvenini kazanmış, fedakar, çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Muhtarlık fedakarlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görev olduğu kadar, gönüllülük esasıyla da aziz Türk Milletine hizmet etmek için bu göreve talip olmakta ve kamu hizmetlerinin etkin, nitelikli bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında, yerel idarelerimizin çok önemli hizmet paydaşlığını da üstlenmektedir.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>