GEÇİLMEZ KANYONU EKO TURİZME KAZANDIRILIYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Orman ekosistemlerinin sürdürülebilir kalkınmada rol üstlenmesini amaçlayan Eko turizm, Hatay Bölge Orman Müdürlüğü tarafından Dörtyol Geçilmez kanyonunda hayata geçiriliyor.

Hatay İli Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi Deliçay Havzasında bulunan Geçilmez kanyonunda çalışmaların başladığı şu günlerde Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Bayram Altunbaş, Ağız ve Dış Sağlığı Başhekimi Zafer Terzi, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri ve doğa severler hafta sonu kanyonda incelemelerde bulundu.

Doğa yürüyüşü olarak planlanan etkinlikte yol güzergahı, vadinin fauna ve florası ile yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy yıllardır atıl bırakılmış bu doğal güzelliklerin korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması ve ekonomiye bir katkı sunması adına eko turizm alanı ilan edilmiş olmasını oldukça değerli bulduğunu belirtti.

Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün’de bölgeyi üçüncü defa ziyaret ettiğini belirterek; “Ekoturizm amacına uygun gerçekleştirildiği takdirde, hassas ekosistemlerin korunması ve bu bölgelerin içerisinde ve çevresinde yaşayan nüfusun sosyo-ekonomik gelişmesi için kaynak yaratabilen bir araçtır. Dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, insanlarımızın doğadan beklentilerini artmıştır. Önemli ekoturizm potansiyeli barındıran Deliçay havzası doğru şekilde değerlendirildiğinde, bölgenin ve çevresinin ekonomik yapısına olumlu katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Kuzuculu Mahallesi Emirali Bölgesinden başlayan 9 kilometrelik parkur katılımcılar tarafından keyifli bir doğa yürüyüşü ile tamamlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>