Madde Bağımlılığı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Madde ve Davranış bağımlılıkları günümüzde toplumların karşı karşıya kaldığı küresel sorunlardan biri haline gelmiştir. Ne yazık ki dünyanın birçok ülkesinde, nesiller zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıkların pençesinde yitip gitmektedir. Bağımlılıkla mücadele konusunda devam ettirilecek çalışmaların ivme kazanması, toplum katılımıyla birlikte ihtiyaçların doğru şekilde tespit edilmesiyle mümkün olabilecektir. Sorunların küçük ve büyük ayrımı yapılmadan tespiti yapıldıktan sonra bilimsel temellere oturtulmuş müdahale adımlarının öncelik sırasıyla uygulanması başarıyı getirecektir.

Bu düstur ile tüm tarafların içerisinde yer alacağı herkesin sorunları ve çözüm önerilerini rahatlıkla dile getirebileceği ‘Ben Olsaydım’ temalı çalıştay, 05-06 Nisan 2022’de İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı salonunda Antakya Kaymakamı  Mustafa Harputlu Başkanlığında, İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Betül SOVUKLUK’un organizasyonu ile akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bağımlılıkla mücadele çalışmalarına katkı sağlamış gönüllüler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, ev hanımları, şoförler ve diğer kurum temsilcilerinden oluşan 57 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayda 2 gün boyunca uyuşturucu bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, kumar bağımlılığı, tütün ve alkol bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yapmak üzere katılımcılar 7 farklı gruba ayrılmış ve çalıştay sonunda her grup bir temsilci seçerek kendi konularına dair ortak fikirlerini sunmuşlardır.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>