Özyurt’tan Hatay’a Savunma Sanayi Yatırımı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Türk Savunma Sanayisi’nde son zamanlarda yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Serdar Özyurt, memleketi Hatay’a 50 milyon dolarlık savunma sanayi yatırımı yapmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden genç iş insanı, Belen’e yapacağı yatırımla ilgili bilgiler verdi.

Memleketi Hatay’ın 2011 yılında başlayan Suriye savaşı ile birlikte ekonomik olarak gerilediğini belirten Özyurt, “Allah bize bazı imkanlar nasip etti. Hem Hatay, hem de ülke ekonomisine katkı vermek için bu imkanları memleketimizde değerlendirme kararı aldık.” dedi.

Sektörlerinin savunma sanayi olduğunu belirten Özyurt, Savunma sanayide İstanbul Silivri’de 1,5 yıl önce bir silah fabrikası kurduklarını hatırlatarak, “Türkiye’de bugüne kadar üretilmemiş, toplam 7 silahı biz ülkemize kazandırdık. Bunlardan iki tanesi keskin nişancı tüfeği, en önemlisi de yerli kaleşnikof piyade tüfeğini biz ürettik. Bunu da buradan yine büyük bir gururla söylemek istiyorum. Bunun yanında yerli bir mühimmat fabrikasına ihtiyaç duyduk. Fabrikamızı memleketimiz Hatay’a kurmaya karar verdik.”

“Mühimmat fabrikasını iç Anadolu’ya değil kendi memleketimize kurmaya karar verdik. Aradığımız araziyi Belen’nin Kıcı bölgesinde bulduk. Yaklaşık 88 dönümlük araziyi satın aldık ve bir aya kadar inşaatımız başlayacak. İmarımız ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Amacımız fabrikamızı kurup bir yıl içerisinde ilk ürünümüzü çıkartmak. Burada yaklaşık bin kişilik bir istihdam söz konusu olacak. Hatay’ın bütün yerleşim yerlerinden eşit şekilde işçi alımı yapacağız. Hatay’ın böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu biliyoruz.” dedi.

Kuracakları mühimmat fabrikasının aylık kapasite bakamından bölgenin en büyük fabrikası olacağını belirten Özyurt, “Fabrikamızın inşaatı bir ay içerisinde başlayacak. Makinalarının siparişleri verildi. Müşterilerimiz arasında Amerika, Azerbaycan, Avrupa ve Arap ülkeleri var. Sağlanacak istihdamın haricinde Hatay’a böyle bir fabrikanın kurulması savunma sanayi alanında Hatay’a kurulacak ilk fabrika olması nedeniyle çok önemli. İlk fabrikayı biz kurduk. İnşallah devamını iş insanı arkadaşlarımız getirecektir.”

“Kuracağımız mühimmat fabrikasının yan sanayiye de çok büyük katkısı olacak. Gizli yada resmi bir ortağım yok. Hiçbir devlet tarafından buraya gönderilmiş değilim. Tamamen Hatay’ın Öz evladıyım. Kazandığım birikimle sadece memleketime yatırım yapmak için Hatay’a geldim.” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>