Üniversite Öğrencileri ‘Filyos Vadi Projesini’ Kaleme Aldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokul öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Filyos Vadi Projesi’nin tanıtımı için haber yazdı.

Devrek MYO Posta Hizmetleri 2.sınıf öğrencilerinden Hatice Çopur, Gönüllülük Çalışmaları dersi gereği Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Filyos Vadi Projesinin tanıtımı ile ilgili haber içerikleri oluşturdu. Çopur Çaycuma’ya bağlı Filyos beldesinde, Osmanlı Padişahı Sultan 2.Abdülhamid döneminde planlanan ve 2016 yılında yapımı başlanarak 2023 yılında tamamlanması planlanan Filyos Vadisi Projesi ile ilgili haber içeriklerini ‘Gönüllülük Çalışmaları’ kapsamında yerel basın yayın organlarına göndererek yayınlanmasını sağladı.

Devrek MYO Posta Hizmetleri 2. sınıf öğrencilerinden Hatice Çopur’un Gönüllülük Çalışmaları dersi gereği Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Filyos Vadi Projesi’nin tanıtımı ile ilgili hazırladığı haberinde şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayat bulan Filyos Limanı ve geri sahasındaki endüstri tesisleri için geliştirilen Filyos Vadi Projesi, Türkiye’nin en büyük 5 yatırımı arasında yer alıyor. Bünyesinde Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı’nını da barındıran projede Filyos Limanı, Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için planlanan yatırım olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

TÜRKİYE’NİN İLK MEGA ENDÜSTRİ BÖLGESİ

Filyos Vadisi’nin, limanıyla, Karma Endüstri Bölgesiyle ticaret ve sanayinin yen bölgesi olması planlanıyor. Filyos Vadisi, Kuzey-Güney aksı bağlantısı ve geniş hinterlant alanıyla Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olmayı planlanırken, çevreye duyarlı yüksek ve orta yüksek teknolojiye sahip yatırımlara ev sahipliği yapacak. Ayrıca 1,5 Milyar dolarlık yatırımla 12.000 kişiye doğrudan istihdam ve yıllık 2 Milyar dolarlık bir satış yapılması planlanıyor.

FİLYOS YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

Türkiye’nin ilk Mega Endüstri Bölgesi olan Filyos, ulaşım ve lojistik imkanlarının çeşitliliği, entegre demir-çelik tesisleri ve ara mamul üreticilerine yakınlığı, yetişmiş ve nitelikli iş gücü potansiyeli, enerji kaynaklarına yakınlık, tedarik ve

pazarlama alanlarının çeşitliliğiyle yatırımcılarını bekliyor. Ayrıca proje, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi; Zonguldak Valiliği ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın işbirliği içerisinde sürdürülüyor. Yatırımcı formuna ulaşmak ve daha fazla bilgi almak için https://.filyosvadisi.com/adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>