Erzin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Cumhuriyet Meydanında çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı söylendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu yaptı.

Elmasoğlu yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; “Bugün burada hep birlikte Erzin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kurtuluşumuz nedeniyle gerek Erzin’den gerekse Erzin dışından gelerek bizleri onurlandıran misafirlerimize şükranlarımı sunarım. Ülkemiz, yıllardır yabancı güçlerin gözünü diktiği bir coğrafyada yer almaktadır. Bu nedenle saldırılara maruz kalmış, buna karşı sayısız mücadeleler verilmiştir. Bu mücadelelerden en büyüğü ise Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı olmuştur. Binlerce şehit kanıyla sulanan bu topraklarda yeniden küllerinden doğan yeni bir cumhuriyet kazanılmıştır. Şu an bağımsız olabildiysek ve Türk bayrağı altında özgürce yaşıyorsak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türküyle, alevisi, sunisiyle kürdiyle, çerkeziyle, abazasıyla kısacası bu millet için kalbi atan şehitlerimizin sayesinde olmuştur” dedi.

Elmasoğlu daha sonra sözlerine şöyle devam etti; “100 yıl önce vatansever halkımızın sayesinde Erzin bağımsızlığına kavuşmuştur. Erzin’imizin bağımsızlığı için mücadele eden vatansever Erzinlileri rahmet ve minnetle anıyorum. Öncesinde olduğu gibi bundan sonrada cumhuriyetimizi yıkmaya teşebbüs edilecektir. Bizlere düşen görev ise, bu kutsal toprakların düşman postalları arasında çiğnenmemesi için muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çok çalışıp bir ve beraber olmayı bilebilmektir. Ülkemize göz dikenlere karşı tek vücut olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Erzin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlu olsun ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından, Hatay milletvekillerinden AK Parti Milletvekili H.Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı  konuşma yaptı.

Öğrenci şiirlerinin ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibini oynadığı oyunların ardından, 8 Ocak Erzin kurtuluşu nedeniyle okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Düzenlenen araç korteji ve stantların gezilmesiyle tören sona erdi.

Kurtuluş törenine; AK Parti Hatay Milletvekilleri H.Bayram Türkoğlu ve Hüseyin Yayman, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, MHP Hatay Milletvekili Lütfü

Kaşıkçı, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Erzin İlçe Kaymakamı Osman Demir, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Erzin Cumhuriyet Başsavcısı Aziz Çetinkaya, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Erzin ve Dörtyol AK Parti İlçe Teşkilatı, Erzin CHP Teşkilatı, Erzin MHP ve İYİ Parti İlçe Teşkilatı, kurum amirleri, STK Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>