TOSYALI DÜNYA EDEBİYAT ÖDÜLLÜ TÜRK’Ü AĞIRLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

DÜNYA EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ ALAN İLK TÜRK İSKENDERUN’DA

Nobel edebiyat ödülünden daha prestijli ödül olan ve 167 yıldır verilen “Dünya Edebiyat Ödülü”nü alan ilk Türk Prof. Dr. Hayrettin İVGİN İskenderun Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler günü düzenlediği “Engel Tanımayanlar” etkinliği açılışında engelsiz sanat konulu konuşmasında “Hepimiz her an engelli adayı olarak yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimize rol model olacak Türkiye’nin tanıdığı engelli sanatçılarımızın muhteşem sahne performanslarını biraz sonra hep birlikte göreceğiz. Onlar, önce engelleri aşmaya karar verdiler ve sanatın zirvesine çıktılar.

Her engelli kardeşimiz önce karar vererek; bir sanat alanında, bir meslek alanında büyük başarılara imza atabilecek potansiyele sahiptir. Engelli kardeşlerimize öncü örnek olan, destek veren tüm belediye başkanlarımıza, kurumlar ve kuruluşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Türk’ün Manas Destanını 6 farklı Türkçe lehçesine çevirdiği kitapları ile Manas Destanının tüm Türk Devletleri ve topluluklarında okunması ve anlaşılmasını sağlayan, 65 adet kitap yazarı olan Prof. Dr. Hayrettin İVGİN’i İskenderun’da ağırlayan İskenderun Belediye Başkanı Fatih TOSYALI’ya günün hatırası için Prof. Dr. Hayrettin İVGİN Manas Destanı kitabını elden takdim etti.

TOSYALI, TÜRKİYE’NİN ENGELLİ SANATÇILARINA ENGELSİZ LEZZETLER SUNDU

TÜRKİYE’NİN ENGELLİ SANATÇILARI ENGELSİZ KÜNEFEYİ ÇOK BEĞENDİ

İskenderun Belediyesi tarafında 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen “Engel Tanımayanlar” etkinliğine gelen engelli sanatçıları İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı İskenderun sahilde Hatay lezzetleri ile buluşturdu. Türkiye’nin ilk görme engelli Stand Up – Komedyeni Hamza DEMİR, Türkiye’nin engelli POPSTARI Serkül KAN, GÜLSEM Engelli Sanat Merkezi Sanat Koordinatörü Funda UĞURLUAY, Dünya Ozanlar Derneği Genel Başkanı görme engelli aşık, Ozan Yakup TEMELİ, Bilim Kültür ve Sanat Konseyi Genel Başkan Yardımcısı aşık ve ozan Selahattin DÜNDAR, Dünya Söz Akademisi Başkanı Prof. Dr. Hayrettin İVGİN, Turizm Akademisyenleri Derneği Koordinatörü ve Engel Tanımayanlar etkinliği organizatörü Cafer TÜRKSEVEN ve TRT sunucusu, yapımcı, şair Hakan YILMAZ Hatay Gastronomi lezzetlerini çok beğendiklerini ifade ederek, Başkan TOSYALI’ya teşekkür ettiler.

Hatay’ın gastronomi lezzetlerini engelsiz sanatçılara sunan Başkan TOSYALI, konuşmasında “Engelsiz yaşam için, engelli kardeşlerimizle tüm kurumlarımız ve kuruluşlarımız ile birlikte azimle çalışıyoruz. 650’yi aşan Hatay mutfağımızın engelleri aşan  “Engelsiz Lezzetleri” tüm Dünya’da uluslararası Gastronomi lezzetleri olarak tanınıyor. Bugün engelli sanatçı kardeşlerimize engelsiz lezzetleri sunmanın hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Engelsiz bir İskenderun için yeni ve farklı projelerimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>