“Herhangi Bir Aralıkta Değil Her Zaman Yanınızdayız”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

   

 Dörtyol’da ‘‘herhangi bir aralıkta değil her zaman yanınızdayız sloganıyla etkinlik gerçekleşti.’’

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde öğrenciler bedensel engellilerin yaşamlarına dikkat çekmek için “yapacaklarım sınırlı, ama ufkum geniş, ellerimiz olmadan resim yapabilir miyiz?” sorusuna ayaklarıyla resim yaparak, gözleri kapalı yemek yiyerek yanıt aradılar.

Çaylı Barbaros İlkokulu – Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘herhangi bir aralıkta değil, her zaman yanınızdayız’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte özel eğitim öğrencileri, diğer öğrenci arkadaşları ile birlikte şarkılar söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi gönüllü gençlerin eşliğinde okul öğrencileri palyaço kıyafeti giydirildiği öğrenciler engellilerin yaşamlarına dikkat çekmek için ‘yapacaklarım sınırlı, ama ufkum geniş, ellerimiz olmadan resim yapabilir miyiz?’ sorusuna ayaklarıyla resim yaptılar, gözleri kapalı yemek yiyerek cevap aradılar.

Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı programa Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençleri destek verdi.

Engelliler ile ilgili 5. sınıf öğrencisi Hatice Sultan Kılıç şiiri ile başlayan etkinlik, ben engelli değilim anne şiiri ile devam ettikten sonra, okulun özel eğiti sınıfı öğrencileri oynaya oynaya şarkısını diğer öğrenciler ile birlikte söylediler.

Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi Müdürü M. Selçuk Kayhan’ında katıldığı etkinliğin son aşamasında Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi’nde görevli, gençlik lideri Yunus Emre Tufan okul bahçesinde müzikler eşliğinde oyunlar oynatarak, öğrencilerin verimli bir etkinlik geçirmelerine katkı sağladılar.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>