Gözaltına Alınan 2 Kişiden 1’i Tutuklandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
Göçmen kaçakçılığı ile mücadele etmek maksadıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında, Reyhanlı İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde bulunan Oğulpınar Mahallesinde ikamet eden H.Ş. ile İ.Ş. isimli şahısların göçmen kaçakçılığı yaptığı ve halen evlerinde yasa dışı yollarla Türkiye ‘ye giriş yapan yabancı uyruklu şahıslar ile uyuşturucu madde bulundurdukları bilgisi üzerine İl Jandarma Komutanlğı düğmeye bastı.
Adli Makamlarla koordineli olarak belirlenen farklı iki adreste Reyhanlı ilçe J.K.lığı emrinde bulunan Merkez J.Krk.K.lığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Takip personeli, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) Timi ve istihbarat unsurları tarafından arama yapıldığı ifade edildi.
Adli Makamlarla koordineli olarak belirlenen farklı iki adreste Reyhanlı ilçe J.K.lığı emrinde bulunan Merkez J.Krk.K.lığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Takip personeli, Jandarma Suç Araştırma (JASAT) Timi ve istihbarat unsurları tarafından yapılan arama sonucunda, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen organizatör H.Ş. ve İ.Ş. ile birlikte Suriye uyruklu olduğu belirlenen ve kimliği olmayan (9) yabancı uyruklu şahsın yakalandığı, (1) adet çalıntı olduğu tespit edilen motosiklet, (2) adet Xiaomi marka kaçak cep telefonu, uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen (4) adet Captagon hap ve 3 gr. kubar esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.
Arama esnasında bulunan ve Reyhanlı Varışlı Mahallesinden çalınan A.Ü. isimli şahsa ait olduğu tespit edilen motosiklet sahibine teslim edildiği, (9) yabancı uyruklu şahıs sınırdışı edilmek üzere Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilmiş ve gözaltına alınan organizatörlerden İ.Ş. C.Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmış, H.Ş. ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>