İSKENDERUN KAYMAKAMI İSKENDER YÖNDEN:KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR.

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İlçemiz Kaymakamı Sayın İskender Yönden tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” münasebetiyle özel bir mesaj kaleme alınmış olup, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verilmiştir;

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması noktasında büyük emek ve gayretleri bulunan kadınlarımız, toplumsal yaşamımızda ki tüm gelişmelerin en temel öğesidir. Bu manada kadınlarımız sosyal yapıyı güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olmak suretiyle özverinin ve karşılıksız sevginin kaynağı olmuşlardır.

Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Ey kahraman Türk kadını, sen omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünde de vurguladığı gibi toplumsal yapı içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve Kadınlara birçok devletlerin öncesinde medeni ve siyasi haklarına kavuşturarak, kadınlarımıza verdiği önem ve değeri göstermiştir.

Muhterem Hanımefendiler; Annelik görevi başta olmak üzere, topluma faydalı bireylerin yetişmesi, üretime ve istihdama katkıda bulunulması v.b. sosyal yaşam döngüsünde önemli roller üstlenmeleriyle birçok ulvi görevleri yerine getirmektedirler. Bu anlamda kadınlarımız toplumsal hayatımız ile devlet ve millet yapımızın odağında yer almıştır ve bu şekilde de devam edecektir.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna bizleri muhatap kılan müstesna bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddet, ayrımcılık ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bugünden sonra da aynı gayret ve hassasiyetle devam edeceğimizden şüpheniz olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle; Yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, nesillerin eğitiminde ve yetişmesinde ulvi görevler üstlenen, sevgi ve şefkat kucağı olan, asil duyguların merkezi ve fazilet timsali olan tüm kadınlarımızın her daim yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgularken, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” olarak idrak edilen bu özel gün vesilesiyle tüm kadınlarımızın hiç bir şiddet ve istismara maruz kalmadığı, huzur, mutluluk, sağlık ve esenlik içerisinde yaşayabileceği bir dünya temenni ediyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>