“Sağlık İçin Hepimiz İçin” Denetimler Kesintisiz Devam Ediyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, Hatay Valisi Sn. Rahmi Doğan’ın teşrifleriyle, Kaymakamımız Sn. İskender Yönden, Belediye Başkanımız Sn. M. Fatih Tosyalı, kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri ve personelleri ile esnaf ve meslek odaları, genel kolluk birimlerimiz ve özel kolluk birimlerimizin de katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile İlçemizde tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde denetimler gerçekleştirildi. 11 Ağutos 2020 Salı günü ülkemiz genelindeki tüm il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim kapsamında; İçinde bulunduğumuz “Kontrollü Sosyal Hayat” döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra bütün iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapılırken aynı zamanda da kıymetli halkımıza rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik uygulamalarda icra edildi. Söz konusu denetimler; İlçemizde faaliyette bulunan konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlanmış ve denetim ekipleri ise her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.) ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenmiş olup, belirlenen yer ve mekanlarda üstün özveri, titizlik ve hassasiyet çerçevesinde denetim yapılmasının yanı sıra vatandaşlarımıza rehberlik edecek ve bilinçlendirilmesini sağlayacak faaliyetlere de ağırlık verilecektir. DENETİMLER SÜREKLİ VE KESİNTİSİZ OLACAK!

Koranavirüs salgınıyla mücadele amacıyla alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, gerek işletme sahiplerinin ve hizmet sağlayıcıların gerekse vatandaşlarımızın bilinçlendirilmelerini ve tedbir/kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla denetimlerin kesintisiz ve süreklilik teşkil edecek şekilde gerçekleştirilecektir.

Bu amaçla önümüzdeki on gün boyunca konu/faaliyet alanı bazlı olacak şekilde (belirlenecek günlerde tüm lokanta ve restoranların denetlenmesi, diğer gün toplu ulaşım araçlarının kontrol edilmesi gibi) sahada etkin denetim yapılacaktır.

Denetimlerde vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik (düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, cenaze, taziye vb.) ve yerlerde (plajlar, cadde ve sokaklar, park alanları vb.) temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecektir.

Vatandaşların toplu olarak bir arada bulunmasına sebep olduğu için 16.03.2020 tarihi itibariyle faaliyetleri durdurulan taziye evlerine ilişkin hem vatandaşlarımızın uyarılması hem de alınan bu önleme riayet edilip edilmediğinin denetlenmesi amacıyla bu konuda en doğru bilgi sahibi olan din görevlilerinin kolluk güçleri ile irtibatlandırılmasının sağlanacaktır.

Denetim ekiplerinin her bir iş kolu ya da mekânın uzmanlık bilgisi göz önünde bulundurularak ilgili kamu kurum ve kuruluşları (kolluk, yerel yönetimler, il/ilçe müdürlükleri vb.), köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak şekilde belirlenecek, bunun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının personelinden azami ölçüde istifade edilecektir.

Denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere de ağırlık verilecek olup, ayrıca denetim faaliyetlerinin etkinliğinin ve görünürlüğünün en üst seviyede tutulması sağlanacaktır.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>