Artık Koronavirüs Testleri Hatay’da da Yapılacak

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan koronavirüs testlerinin Hatay’da da yapılmasını istedi. Erdoğan, Yeloğlu’nun bu talebini geri çevirmedi ve hemen onayladı. 2 gün içinde Hatay, koronovirüs testi yapan merkez konumuna geldi. Daha önce Hatay’da hastalardan alınan kanlar, Adana’ya gönderiliyor ve testler burada yapılıyordu.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti İl Başkanlarıyla telekonferans ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldı. Burada söz alan Mehmet Yeloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Hatay’da da koronavirüs testlerinin yapılabilmesinin sağlanmasını istedi. Erdoğan, Yeloğlu’nun bu talebini olumlu karşıladı ve hemen ilgilere gerekli talimatları verdi.
İKİ GÜNDE HAZIRLANDI
AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerinin gerekli hazırlıkları yaparak tüm malzemeleri Hatay’a getirdiklerini ve toplantının ardından 48 saat geçtikten sonra Hatay’da koronavirüs testlerinin yapılmasına başlandığını belirtti. Yeloğlu, “Hatay’da tüm hastanelerimizde alınan kan örnekleri kurye ile Adana’ya gönderiliyor ve kanlar burada tahlil ediliyordu. Bu elbette ki bir zaman kaybı yaşatıyordu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan testlerin Hatay’da da gerçekleştirilmesini sağlanmasını talep ettim. Kendileri de bunu olumlu değerlendirdi. Artık, Hatay’da koronavirüs testi için alınan kanlar Hatay’da bulunan laboratuvarda inceleniyor ve hemen sonuç alınıyor. Tüm Hatay halkı adına Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>