İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Turizm Haftası Konulu Duyurusu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde ulaştığı büyük boyutlarla, yatırım ve iş hacmini geliştiren, gelir ve istihdam yaratan, sosyal ve kültürel yapıyı etkileyen en önemli sektörlerdendir. Ülkemiz ve İlimiz için hayati önem taşıyan Turizm sektörü, kendi alt sektörleri olan konaklama işletmeciliği, seyahat işletmeciliği,yiyecek, içecek işletmeciliği gibi alanların yanı sıra diğer birçok sektör ile yakın ilişki içindedir.
Bilindiği üzere, turizm yalnızca ekonomik bir olay olmayıp, toplumsal bir olgudur. Turizm, farklı toplumlardan gelen bireylerin birbirlerinin kültürel yapılarını daha yakından tanımaları sonucu, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmakta, birbirlerinden etkileşim sonucu eğitim ve kültür düzeylerinin yükselmesi gibi olumlu etki yaratmaktadır.Ülkemizde turizm bilincinin geliştirilmesi, iç turizmin canlandırılması ve halkın turizm hareketlerine katılımının sağlanması amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası bu yıl, COVID-19 sebebiyle herhangi bir etkinlik yapılmamaktadır.
Tarihi ve kültürel değerleri ile Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden birisi olan İlimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtımı sosyal medya,yerel televizyon ve gazetelerde işlenecektir.
Turizm sektörümüz her türlü etkene karşı aşırı duyarlıdır. Ülkemiz ve İlimiz için önem taşıyan bu sektör için herkesin duyarlılık, sorumluluk ve sağduyuyla, kendi yetkileri ya da olanakları çerçevesinde, neler yapabileceği üzerinde düşünmesi ve faaliyetlerini buna göre gerçekleştirmesi, Ülkemiz ve İlimiz turizmi açısından son derece önemlidir.
Bu bağlamda, İlimiz turizmini hep birlikte en kısa zamanda en ileri hedeflere taşıyabilmemiz dileğiyle, Turizm Haftasını kutlarız.
Hüsnü IŞIKGÖR
İl Kültür ve Turizm Müdürü

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>