METİN YILMAZ’DAN “HİJYEN” PATENTİ ALAN BULUŞ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

YILMAZ’IN BU BULUŞU İLE HİJYENE MERHABA DENİLECEKYILMAZ YİNE FARKINI KANITLADI Dünyayı kasıp kavuran Corona Virüsünden ölümler giderek artarken bu virüsten nasıl korunabiliriz sorusu henüz ne bir cevap alamadı. Uzmanlar Vücut direncine bağlı olarak kişilerin bu virüsten etkileneceğinin altını çizerek uyarılarının başına vücut hijyenini koydular. Enfeksiyon Hastalıkları uzmanları kişilerin Corona Virüsü başta olmak üzere diğer hastalıklardan gün içerisinde elleri düzenli olarak yıkayarak korunabileceğini aktardı.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Bask Hatay İl Temsilciliği Onursal Başkanı Metin Yılmaz özellikle okullarda hızla yayılmasından korkulan Corona Virüsünden korunma yollarından biir olan el ve yüz hijyeni için kolları sıvadı.

Aynı zamanda Hz Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Bilriği Başkanlığı görevi,nide yürüten Onursal Başkan Metin Yılmaz okuldaki sabun problemini ortadan kaldırmak amacıyla bir proje hazırladı. Yılmaz elektrik enerjisi kullanmayan “Metin Yılmaz Sıvı ve Köpük Sabunları” kitinin patentini alarak Dünya’da ve Türkiye’de bir ilke imza attı.

Antakya’da 2 okula yerleştirilen köpük kıvı el sabunları kiti ile öğrencileri hijyenle buluşturan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Bask Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz bu hizmeti okullar başta olmak üzere Hastaneler, AVM’ler, Camiler gibi vatandaşların toplu olarak bulundukları yerlere dağıtabilmek için girişimlerine başladıklarını duyurdu.

Metin Yılmaz Sıvı ver Köpük Sabunluklarının Türkiye’de ve Dünyada ilk defa faydalı işler kategorisinde patent aldığının altını çizen Yılmaz “camilerin, okulların, düğün salonlarının, dinlenme tesislerinin, fabrikaların en büyük kabusu olan sabunluk sistemlerinde personellere, öğrencilere yeterli hijyen sağlanamaması ayrıca sabun israfı olması sebebi ile harekete geçmek istedik. Bu anlamda yaptığımız buluş ile görüntü kirliliği olmaksızın temiz bir şekilde tek noktadan enerji gücü gerektirmeksizin 1000 mililitre köpük ile bin kişilik bir okula 1 yıllık sabun ihtiyacı karşılanmış olup israfın önüne geçilmiştir.Bu anlamda memleketimize, işyerlerimize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>