FATİH KUR’AN KURSU AÇILIŞI KAYMAKAM BASKIN’IN KATILIMIYLA YAPILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Belen Müftülüğü 4-6 Yaş Çocuklara yönelik Fatih Kur’an Kursu açılışı saat 10:00’da Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık, daire amirleri, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı.

Fatih Camii İmam Hatibi Şaban Bayraktar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Seri Doğru;

“Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun tüm kesimine hitap etmeyi şiar edinmişlerdir. Din, doğumundan ölümüne kadar hayatın her anında insanla beraberdir. Bizlerde bu çerçevede tüm personelimizle hem camilerimiz, hem de Kur’an kurslarımız vasıtasıyla insanımıza hizmet etme çabası içerisindeyiz. Şu an açılışını yapacağımız Kur’an Kursumuz içerisinde 2 sınıf, 2 oyun odası, 1 adet eğitici oyun odası, 1 adet mutfak, 1 bekleme salonu ve bir yönetici odası olmak üzere 300 metrekare alanda 4-6 yaşlarındaki yavrularımıza hizmet verecektir.” Dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Gül konuşmasında: 4-6 yaş Kur’an Kursumuz ilçemize ve mahallemize hayırlı olsun. Hayırlı hizmetlerde üzerimize düşen işlerde her zaman ilçe müftülüğümüzün yanındayız. Kur’an kursunun tefrişi ve donanımlarının sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kaymakam Hayrettin Baskın konuşmasında; bugün oldukça hayırlı bir açılışa katılmış bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızca 4-6 yaş kurslarının ülke sathında yaygınlaştırılması konusunda oldukça büyük hizmetleri bulunmaktadır. İlçemizde 4-6 yaş Kur’an Kurslarının bugün 4.üncüsünü açıyoruz. Yine İlçemizde yetişkinlere yönelik olarak 15 Kur’an Kursunda devam eden 360 kursiyerimiz ve 4-6 yaş grubu kurslarımızda ise 115 yavrumuza hitap eden hizmet gerçekleştirilmektedir. Emeği geçen müftülük personelimize, İl Müftülüğümüze, Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık tarafından yapılan duanın akabinde, protokolün açılış kurdelesinin kesilmesi, kursun gezilmesi ve yapılan ikramlarla program sona erdi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>