Saadet Partisi 3 Kasım’da Büyük Kongreye gidiyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Teşkilatı İstişare Toplantısı Yaptı

Eğe: “ABD ile huzur ve barış gelmez”

Saadet Partisi Hatay Teşkilatı İlçe başkanlarının katılımıyla Antakya Habib-i Neccar Konferans Salonu’nda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, İl Başkan Yardımcısı Abdulhadi Bük, Antakya İlçe Başkanı Fahri Serdar Özal, Teşkilat Başkanı Mehmet Harputluoğlu ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda Saadet Partisi’nin 3 Kasım’da gerçekleştireceği “Büyük Kongre” ve gündemdeki bazı konular hakkında istişare yapıldı.

Saadet Partisi’nin merakla beklenen 7. Olağan Büyük Kongre’si 3 Kasım Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Hatay teşkilatı, ilçeler nezdinde katılım ve kongre konusunda istişare yaptı.

ABD ile Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölge için sınırda ortak devriyeleri sürerken Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonun da konuşulduğu toplantı da özellikle Hatay’ın ne derece etkileneceği konuşuldu.

Suriye’nin kuzeyinde ABD ile oluşturulmak istenen Güvenli Bölge meselesinin değerlendirildiği toplantıda Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, ABD’nin olacağı bir bölgenin ‘güvenli’ olmayacağını belirterek ABD’nin kendi menfaati ve İsrail’in menfaati dışında başka bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi.

ABD’yi ne Suriye’de ne de Türkiye’de istemediklerini ifade eden Eğe, ülkemiz çok büyük problemlerle karşı karşıyadır. Dış politikada en önemli konumuz Suriye meselesidir. ABD ile bu bölgede huzuru sağlayacak bir mutabakat ortaya koymak mümkün değildir. ABD ile huzur ve barış gelmez. ABD, bugün Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmektedir. Bu oyunu hepimiz görmek mecburiyetindeyiz. Bugün Amerika’nın bölge ile alakalı tek bir amacı vardır o da Suriye’nin bölünmesi, Büyük Ortadoğu Projesi’nin gerçekleşmesidir” şeklinde konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>