Hayallerin mutlu sonu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Düğün Merasimi siyasileri buluşturdu

Arıkan ve Çelik ailelerinin mutlu günü

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Arıkan ve Çelik ailelerinin evlatları Döne ve Abdulkerim çifti dünya evine girdi.

Düğün merasimine Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Saadet Partisi Genel İdare Kurlu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdulkadir Güven, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı F. Serdar Özal, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Çiftlerin nikahını İskenderun Belediye Başkanı İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı kıyarken, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve Saadet Partisi Genel İdare Kurlu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan birer konuşma yaptı.

Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan yaptığı konuşmada; “İki genç kardeşimizin mutlu yuva kurmalarına şahitlik etmek için toplandık. Yuva kurmak son zamanlarda zorlaştı. Daha zor olanı yuvaları huzurlu bir şekilde devam ettirmek çok önemli.

Peygamberimiz (SAV) kızı Fatıma’yı gelin ederken ona bir baba olarak kızına nasihati “Ya Fatıma sen hizmetçi ol ki o da sana kölen olsun” buyurmuştur. Yani bugünkü gibi kızım gittiğin yerde kendiniz ezdirme gibi tavırlar değil sen hizmetçi ol, o da sana köle olur denilmiştir.  Erkeklere de siz Allah’ı şahit tutarak peygamberi kefil tutarak onları emanet ettiniz. Veda hutbesinin 4 ana unsurundan biri kadın haklarıyla ilgilidir. Bu vesileyle bu düğünün her iki aileye hayırlı mübarek olmasını diliyorum. Genç çift kardeşlerimiz geleneklerine değerlerine bağlı kalarak zor anlarda tahammül ederlerse mutlu bir yuva sürer. Çiftimize iki dünya saadeti diliyorum. Rabbim helal bol rızık hayırlı uzun ömürler ve salih evlatlar nasip eylesin” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de ailenin önemine dair yaptığı konuşmada “Arıkan ve Çelik ailelerinin kıymetli evlatları; Döne ve Abdulkerim kardeşlerimizin  mutluluklarına şahitlik ediyoruz. Rabbim, yuva kuran gençlerimize ömür boyu huzur ve mutluluk versin” diye konuştu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>