Sarı Zeybekler Derneği Lozan Açıklaması

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

SARI ZEYBEKLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANI NEVZAT KURT :

“Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini yürekten bağlılıkla bayrağımızı sonsuza değin dalgalandıracağız.”

Lozan Barış Anlaşması’nın 96. Yıldönümü nedeniyle Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bütünlüğüne, bağımsızlığa, özgürlük ve demokrasiye hiç bir ödün vermeden yürüyeceklerini ifade eden Başkan Kurt’un açıklaması şöyle :

“Emperiyalist güçlerin varlığına kastettiği büyük ulusumuzun yaşamına yönelik iç ve dış tüm kötülüklere karşı giriştiği Ulusal Kurtuluş Savaşı Zaferinin uluslararası belgesini oluşturan Lozan Barış Antlaşması’nın 96. yıldönümünü mutluluk ve coşkuyla kutluyoruz.

Ülkemizin içinde bulunduğu ortamın sorunlarını çözmek için Lozan’ın kahramanları ATATÜRK ve İNÖNÜ’yü şükranla anarken açtıkları yolda özenle ve inançla yürüme andımızı yineliyoruz.

Lozan’ın değerine gölge düşürmeden, ulusal birliğimizin gücüyle tam bağımsızlık, özgürlük ve ülke tümlüğünden hiçbir ödün vermeden, “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini yürekten bağlılıkla bayrağımızı sonsuza değin dalgalandıracağız.

Büyük ulusumuzun bilgisine saygı ile sunarız.”

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>