HATAY’IN ANAVATANA KATILIŞININ 80. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MEMUR SEN İL TEMSİLCİSİ İSMAİL BAYRAKDAR MESAJI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Memur Sen Hatay İl Temsilcisi Ve Eğitim Birsen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı İsmail BAYRAKDAR; 2019 yılının Hatay’ın Anavatan’a katılışının 80.yılı olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BAYRAKDAR mesajında, katılımın siyasi ve diplomatik bir başarı olduğunu kaydederek, “Yüzyıllardır dostluk, kardeşlik ve hoşgörü ikliminin hakim olduğu, medeniyetler şehri Hatay’ın, gelişmesini devam ettireceğine inanıyorum” sözlerine yer verdi.

BAYRAKDAR Atatürk’ün çözümü için büyük çaba sarfettiği Hatay sorununun, diplomatik yöntemlerle, Türkiye’nin barışçı kimliğini ortaya koyan bir yaklaşımla çözüme kavuşturulduğunun altını çizdi.

Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Hatay, Anadolu’yu Çukurova yoluyla Suriye-Filistin’e bağlayan yolların kavşak noktasında bulunmaktadır. Ayrıca Mezopotamya’dan Akdeniz’e çıkmak için kullanabilecek en uygun limanlar bu bölgede bulunmaktadır. Sekiz bin yıllık bir geçmişe sahip olan Hatay, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olup bu medeniyetlerin izlerini hala taşımaktadır. Farklı etnik köken ve inanca sahip insanlar bugün ortak kültürel değerler ile bir arada barış ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmektedirler. Hatay’ın anavatana katılmasının siyasi ve diplomatik bir başarı olarak Türkiye tarihinde özel bir yeri olduğunu vurgulayan İsmail BAYRAKDAR, “Bağımsız Hatay Parlamentosu aldığı katılma kararıyla, anavatan Türkiye’yle ebedi bir kucaklaşma ve bütünleşmenin önünü açmıştır. Medeniyetler şehri Hatay’ımızın, bu müstesna konumunun verdiği güvenle, halkından aldığı birlik ,beraberlik, kardeşlik mesajıyla , Hatay’ın yönetimden sorumlu kişilerin gayreti ve çabasıyla, sivil toplum kuruluşlarının da sunacağı katkılarla gelişimini devam ettireceğine inanıyorum” sözlerini kaydetti.

Bu kadar derin tarihsel öneme sahip olan Hatay’ın kültürel, ekonomik, eğitim ,tarım ve gerekse sosyal anlamda ülke gelişiminden hak ettiği noktada olmadığını da belirtmek isteyen BAYRAKDAR Son olarak da ; Hatay’ımızın anavatana katılımının 80. Yıl dönümü hayırlara vesile olmasını tüm bu gelişimlerden de gereken noktaya gelmesini diliyorum dedi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>