DEFNE’DE İŞLEV GÖRMEYEN İÇME SUYU ŞEBEKELERİ YENİLENİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Defne ilçesinde içme suyu hattı eski olan bölgelerde yeni şebeke çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hatay’ın 15 ilçesinde içme suyu atağını hızlandırarak paslı, topraklı ve deforme olmuş boruları bertaraf edildiğini belirten Genel Müdürlük, Özbek Mahallesi’nde işlevini yitirmiş şebeke yerine 90’lık borularla 300 metre yeni şebekenin döşendiğini aktardı.

Yaşam kaynağımız olan içme suyunun vatandaşlara sağlıklı, temiz ve daha kaliteli bir şekilde iletilmesi amacıyla basınca dayanıklı boruların çekildiğinin bilgisini veren İdare, kent genelinde yapılan çalışmalar ile içme suyundaki kayıp kaçağı minimum seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Yapılan çalışmalara yönelik görüşlerini dile getiren Özbek Mahalle Muhtarı Bereket Sabah, HATSU’nun çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini ifade ederek, mahallenin içme suyu şebekesi ihtiyacını gidermek için başvuru yaptıklarını ve gerçekleştirilen çalışmayla sorunun çözüme kavuştuğunu belirtti.

Muhtar Sabah, “Çalışmalarda gösterilen hassasiyetten ötürü Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali ve HATSU ekiplerine çok teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer ver

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>