Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Özdemir’den 3 Mayıs Türkçülük Günü ile ilgili açıklaması:

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Bir asrı aşan fikir serüveninin, haklı onurunu yaşadığımız 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü idrak ediyoruz.

Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın milliyetçilik karşıtı olanlara dik duruş sergileyerek cesaret ve atılganlılığı yeniden milyonlara göstermiştir.

Kıvılcımın Yargıtay’a taşınmasıyla birlikte Türk milliyetçileri sivil muhalefet olarak ispatlanmıştır. 65 oturum süren ve toplamda bulunan 23 Türk milliyetçisi, aidiyet hissi ile kendilerini seve seve feda edeceklerini bu haklı mücadele için her fedakarlığı yapacaklarını ispat etmiştir.

Bir kıvılcım kutlu bir başlangıca dönüşmüştür. Bunun haklı onurunu yaşayanlarının yanı sıra karşı tutum sergileyenler bu durumu tabi ki de hazmedemeyecekti. Cefa dolu günler başlamıştı. Ne kutlu ruhtur ki yapılan işkenceler, vatana ve millete olan bağımlılığını azaltmamış haklı ve doğru yolda olduklarına yeniden inanarak daha sağlam adımlarla ilerlemişlerdi.

Bu süreç gelecek nesillere örnek olmuş, pırıl pırıl bir neslin geldiğinin habercisi olmuştu. Türk milliyetçileri yapılan türlü türlü işkencelere rağmen hedefinden şaşmamış, kendisinden feragat ederek gelecek nesillerin yoluna ışık tutmayı başarmıştı.

Bu örnek inanmış duruşun bilincinde olarak içinde bulunduğumuz çağı vizyon ve ilkelerimize göre yaşayacağız. Milliyetçiler olarak çağdaş ve modern hayatın her alanında kendimizi gösterecek projeler yaparak kardeşlik hukukunu göstereceğiz.

Şüphesiz ki milliyetçilik ve milli tutum bir ihtiyaçtır.

Ülkemizden yükseliş sesleri geldiğinde yabancıların karşı tutum ve davranış sergilediklerini görüyoruz. Bu yüzden bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak bir ve beraber olacağız.

Şanlı tarihimizde bir avuç inanmış insanla neler yapılabildiğine gördük, yaşadık, inandık. Kim var demeden yolumuza koyulmalı ve bizlere ışık tutanlara vefa borcumuzu ödemeli, ilerlemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, 1944 kahramanlarına minnetle anıyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>