Nevruz Bayramı’nda fidanlar dağıtıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

21 Mart Nevruz Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanlığı, Hatay Kültür Merkezi’nde fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

Aynı günde kutlanan” Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Down Sendromlu öğrenci ve ailelerine programın bitmesiyle beraber kadın kolları üyeleri fidan hediye etti.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NEVRUZ BAYRAMINI KARŞILIYORUZ
Amaçlarının birlik ve beraberlik içinde el ele, gönül gönüle Nevruz Bayramını karşılamak olduğunu ifade eden AK Parti Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Sara Gök; fidan dağıtımı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Gök açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Büyük bir kültürün ürünü olan ve 3 bin yıldır bu diyarlara baharı müjdeleyen Nevruz; bizlere toprağı, güneşi, bereketi, barışı ve kardeşliği müjdelemekte; hepimizin kardeş olduğunu, hepimizin aynı kökten geldiğini hatırlatmaktadır. Orta Asya’dan Balkanlara kadar uzanan geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışının kutlandığı, insanların birlik ve beraberliğinin pekiştiği Nevruz Bayramı’nın Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır. Öyle ki, ülkemizin en zorlu günlerinde düşmana karşı ölüm kalım mücadelesi sürdürülürken bile bu kutlamalardan geri kalınmamıştır.”

FARKLILIKLARIMIZ VE ÇEŞİTLİLİKLERİMİZ, ORTAK KÜLTÜR MİRASIMIZI OLUŞTURAN ZENGİNLİĞİMİZDİR
Gök açıklamasının devamında; “Bayramlar toplumun dini ve milli inanışları ile geleneklerinden oluşmakta olup, ait olduğu kültürün toplumsal değerlerini yansıtır. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken bunun dostluğa, mutluluğa, bolluğa, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını dilerim.” Dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>